بیوگرافی و معرفی آثار آنتونی گائودی

آنتونی گائودی از معماران مشهور اسپانیای و دو قرن اخیر دنیا است که به دلیل سبک خاص و منحصر به فرد خودش شهرت دارد…او در طول زندگی خود 18 اثر معماری از خود به جا گذاشت که 7 کار از این پروژه ها در سازمان میراث جهانی بونسکو ثبت شده است.

آنتونی گائودی

زندگی نامه  آنتونی گائودی

آنتونی گائودی (Antoni Gaudí i Cornet) در تاراگونیا از مناطق ایالت کاتالونیا در اسپانیا به دنیا آمد. اجداد او از خانواده پدری و خانواده مادری همه مسگر بودند.آنتونی گائودی در مدرسهٔ «پیاریست» و در سال 1870 تحصیلات دبیرستان خود را به پایان رسانید و بعد از آن به مدرسه معماری در پارسلونا رفت. گائودی از لحاظ اخلاقی خلق و خوی با هیجان بالا داشت و استعداد سرشار او باعث سرعت در پیشرفت او شد. به صورتی که  محقق سالوادور تاراگوی در مورد او می‌گوید «همیشه تعلق خود به دیگ و تابه‌سازان مهم می‌شمرد، و بارها گفت که توانایی‌اش در دیدن اشکال در فضا و عدم نیاز به رسم نقشهٔ آنها از همین پیشینه ناشی می‌شود.»

گائودی در دو سال آخر تحصیلات خود با معماران معتبری همچون فرانسیس دل ویلار و فونتسره (Fontsere) همکاری کرد و توانست در سال 1878 مدرک معماری خود را کسب کند و دفتر معماری شخصی خودش را در شهر بارسلون باز کند. در همان سال 1878 نقشهٔ نمایشگاه بین‌المللی «ماتارو» در پاریس را تهیه کرد. در سال ۱۸۸۳ گائودی کار روی طرح کلیسای جامع خانوادهٔ مقدس (ساگرادا فامیلیا) در بارسلون را آغاز کرد، کاری که تا پایان عمر دست از آن نکشید. بین سال‌های ۱۸۹۰ تا ۱۸۹۴ به اندلس سفر کرد و بناهایی در این منطقه ساخت که تأثیری بسیاری بر بافت معماری شهرهایی چون لئون و آستوریا گذاشت. او توانست اولین  جایزهٔ تالار اجتماعات شهری بارسلون را در سوم سپتامبر 1901را برای عمارت کاسا کالوِت به خود اختصاص دهد.و همچنین در سال ۱۹۱۰ در نمایشگاه هنرهای زیبای پاریس موفقیت های فراوانی را به دست آورد.

یک سال بعد گائودی با ابتلا به تب مالت وضعیت سلامتیش تحلیل رفت و به شدت مریض شد، و برایش مراسم «ویاتیکوم» (مراسم «نان و شرابی» که بعضی فرقه‌های کاتولیک برای اشخاص در حال مرگ انجام می‌دهند) اجرا کردند. با این وجود گادی زنده ماند، و بیشتر وقتش را صرف اتمام طرح کلیسای خانوادهٔ مقدس کرد، هرچند با شروع جنگ جهانی اول اوضاع اقتصادی بارسلون نامساعد شد و اجرای طرح‌های گائودی نیز متوقف گشت. گائودی زندگی‌اش را وقف حرفه‌اش معماری کرد و تا پایان عمر مجرد ماند. گفته میشود که گائودی یک بار دز سال 1884 عاشق معلمی به نام جوزفا موره شد که ظاهرا این علاقه یک طرقه بوده…

معرفی آثار  آنتونی گائودی

بهترین آثار گائودی در شهر بارسلونا ساخته شده است. سازه هایی مانند:کاسا میلا،پارک گوئل،پالاسیو گوئل و کاسا باتلو را می توان نام برد. مشهورترین بنای او ساگرادا فامیلیا بصورت نیمه تمام ماند و عمرش برای تکمیل آن قد نداد بنایی که تا سال 2026 نیز تکمیل نخواهد شد.


حتما ببینید: بیوگرافی معماران


پارک گوئل

بوستانی زیبا شامل عناصر معماری خاص که در تپه ال کارمل در منطقه گراسیا بارسلون توسط آنتونی گائودی در بین سال‌های ۱۹۰۰ تا ۱۹۱۴ ساخته شده است. این مجموعه بخشی از کارهای آنتونی گائودی درمیراث جهانی یونسکو می‌باشد.

بررسی معماری پارک گوئل

معماری پارک گوئل

تصاویر پارک گوئل

پارک گوئل

پارک گوئل

آنتونی گائودی

کلیسای ساگرادا فامیلیا (خانوادهٔ مقدس)

بی‌شک بزرگ‌ترین اثر گائودی است. او کار بر روی این بنا را در سال ۱۸۸۴ آغاز کرد و تا زمان مرگش در ۱۹۲۶ دست از آن برنداشت. ساخت نمای مصائب (Passion Facade) در سال ۱۹۵۲ تحت نظارت سه تن از هم‌ دوره‌ای‌ های گائودی آغاز شد. نمای تولد مسیح (Nativity Facade) با چهار برج سر به فلک کشیده‌اش چشم‌گیرترین قست بناست، بیشتر سطح آن با مجسمه‌های بسیاری که تولد و زندگی مسیح را به تصویر می‌کشند پوشیده شده است، و یکی از شناخته‌شده‌ترین مناظر بارسلونا در سراسر جهان به شمار می‌آید. ارتفاع برج‌های ساگرادا فامیلیا ۱۰۰ متر است و به رغم ساخت ساختمان‌های بلند در این سال‌ها، در افق شهر کاملاً مشخص است. طبق برنامه ساخت و تکمیل این کلیسا تا سال ۲۰۲۶ طول خواهد کشید.

کلیسای ساگرادا فامیلیا

کلیسای ساگرادا فامیلیا

کلیسای ساگرادا فامیلیا

کاسا باتلو

کاسا باتلو بازسازی یک بلوک آپارتمانی در سال های ۱۹۰۵ تا۱۹۰۷ است که توسط معمار مدرنیست اسپانیایی “آنتونی گودی” ساخته شده است. سبک معماری خانه کاسا باتلو مدرنیسم Modernisme یا Art Nouveau است. ولی به هر صورت سبک گائودی نیز در آن دیده می شود. استایل مقابل پنجره های این خانه شباهتبسیاری به استخوان دارد و اطراف آن با نماهای گلدار پر شده است. پنجره های مرکزی دیواره این خانه شبیه دهانی باز شده است و همچنین سقف آن شباهت بسیاری به ستون فقراط یک اژدهای خوابیده دار دکه با کاشی های سرامیکی تزئین شده است. این بنای زیبا که در آن دوران برای یکی از اشراف زادگان ثروتمند بارسلون ساخته شده، در حال حاضر موزه است.

کاسا باتلو

کاسا باتلو

کاسا باتلو

کازا میلا

بسیاری کازا میلا را موفق‌ترین و اریجینال‌ترین ساختهٔ غیرمذهبی گائودی می‌دانند. او این بنا را در سال‌های ۱۹۰۶ تا ۱۹۱۰ ساخت. خود گائودی آن را «لایه‌ای از سنگ که گل‌ها و گیاهان روندهٔ بالکن‌هایش به آن غنا بخشیده‌اند و همواره رنگ آن را تغییر می‌دهند» توصیف کرده‌است. زیبایی و بدعت کازا میلا نه تنها در نمای ساختمان، که در اتاق‌ها و پاسیوهای آن نیز به چشم می‌آیند. دودکش‌ ها و مجسمه‌ های متعدد روی تراس ساختمان هم از مناظر فراموش‌نشدنی شهر بارسلون است.

کازا میلا

بیوگرافی آنتونی گائودی –  مرجع دانلود معماری


این مطلب را هم ببینید: دانلود آرچ مدل ۱۷۳