طراحی کتابخانه ملی قطر
کتابخانه ملی قطر در شهر دوحه، قطر واقع شده که توسط گروه معماری OMA طراحی شده است. این کتابخانه یک مجموعه گسترده و جامع می باشد که در آن کتابخانه دانشگاه مرکزی، کتبخانه ملی دوحه و کتابخانه عمومی قرار گرفته است و در آن نسخه های خطی متون اسلامی مربوط به تمدن عرب اسلامی حفظ و نگهداری می شود.
مشخصات کلی پروژه
- معمار : گروه معماری OMA
- مکان پروژه : شهر دوحه، قطر
- معمار داخلی و منظر : Inside Outside
- تیم اجرایی و تیم سایت پروژه : Vincent Kersten, Gary Owen
- عکاس پروژه : Iwan Baan, Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti, Hans Werlemann
- مساحت پروژه : 45000 هزار متر مربع
- سال ساخت : 2017
این کتابخانه یک “Mega Library” عظیم و غول پیکر می باشد که در آن فضایی به مساحت 42000 هزار متر مربع به منظور مطالعه کاربران طراحی شده است و هم چنین بیش از یک میلیون جلد کتاب در آن موجود می باشد. این کتابخانه گسترده قسمتی از یک شهر آموزشی می باشد و هدف از طراحی این مجموعه بزرگ ارتقا سطح علمی دانشگاه ها و موسسات برجسته سراسر جهان و سوق دادن آن ها به مسیر متفاوتی از علم و دانش است.
احتمالا مهم ترین پرسشی که درباره طراحی یک کتابخانه با کاربری فیزیکی و در یک مقیاس بزرگ عنوان می شود، ضرورت های آن با توجه به پیشرفت تکنولوژی است. امروزه مسائلی مانند انقلاب الکترونیکی و افزایش روز افزون کتاب های دیجیتالی موجب شده تا دیگر نیاز به طراحی و ساخت یک کتابخانه فیزیکی با کتاب های کاغذی کاهش یابد به همین دلیل چندین پرسش بیشتر از گذشته مطرح می شود، به این صورت که آیا نیازمند کتابخانه هستیم؟ و یا آیا کتابخانه ها با رشد فرهنگ دیجیتال نجات پیدا می کنند؟
هدف از طراحی کتابخانه ملی قطر این بوده است که با ارائه مکان و فضایی خلاقانه نشانگر اهمیت تعامل میان مردم، دانشجویان و علاقمندان به مطالعه باشد. و هم چنین قابلیت این را داشته باشد که مردم را از مانیتور و تبلت دور کند و آن ها را در یک مکان دوست داشتنی به دور یک دیگر جمع کند. این مکان یک فضای منحصر به فرد با خصوصیات ویژه می باشد که در آن یک میلیون جلد کتاب (و نسخه های خطی ارزشمند و کمیاب خاورمیانه که در دنیا نظیرشان وجود ندارد) قرار دارد که موجب جذب افراد مختلف می شود.
طراحی کتابخانه یک اتاق واحد محسوب می شود که مردم و کتاب ها را در خود جای داده است. طراحی ساختمان این کتابخانه به گونه ایی می باشد که لبه ساختمان از زمین جدا شده و سه سطح را ایجاد کرده که توسط مسیر و پله از یک دیگر جدا شده اند. مسیر گردش و طراحی داخلی نیز شبیه به یک فضای سه بعدی محصور می باشد که تمام عناصر زنده و مرده را دور یک دیگر جمع کرده است. این پیکره بندی از طراحی داخلی و روابط فضایی موجب شده تا بازدید کنندگان در فضایی با محوری مرکزی قرار بگیرند و به هر نقطه از کتابخانه دسترسی راحت تری داشته باشند. تیم طراحان در این کتابخانه گسترده و عظیم بر طبق ضوابط طراحی و استاندارد های فضاهای مطالعاتی تمام مسیر و دسترسی ها را طراحی کرده اند.
حتما ببینید : طراحی داخلی 2 نمونه آپارتمان در مساحت کم
سایر تصاویر پروژه طراحی کتابخانه ملی قطر
منبع : archdaily
ترجمه : از تحریریه مرجع دانلود معماری
این مطالب را هم ببینید:
دانلود پروژه طراحی بیمارستان+سه بعدی و پوستر
دانلود پلاگین Thinkbox Frost MX 2.1.0 برای مکس 2017 و 2018
نظرات (0)