ایده های طراحی در خانه آجری – تهران

خانه آجری طراحی علیرضا مشهدی که دارای جایزه معمار نیز است در سایت های خارجی بهBrick Pattern House معروف است. این بنا در قسمت ضعیف از نظر درآمد در شهر تهران ساخته شده است. (منطقه جیحون)

مشخصات کلی پروژه:

  • نام پروژه خانه آجری
  • مهندس معمار علیرضا مشهدی میرزا
  • کاربری مسکونی
  • سال ساخت 1390
  • مکان پروژه تهران

طراحی خانه آجری

طراحی خانه آجری

یکی از نگرانی ها و دغدغه های زیادی که معمار در این مناطق پیش رو دارد و حتی می توان گفت مهم ترین آن ها مقرون به صرف بودن آن و مشکلات مالی خریداران می باشد. در واقع خانه آجری در محله ایی قرار دارد که به سختی می توان خانه ایی در آن یافت که از استاندارد های معماری برخوردار باشد.
به گفته معمار این ساختمان این طراحی یک چالش برای او بوده است و با وجود دانستن این حقیقت که از این پروژه درآمد آن چنانی برایش حاصل نمی شود ولی علاقمند به این است که نشان دهد یک معمار حتی در شرایط وخیم اقتصادی و با حداقل هزینه می تواند یک بنای متفاوت و فاخر ایجاد نماید. در این منطقه که کمتر کسی توانایی پرداخت هزینه های پیمانکاران مختلف را داشت یعنی منطقه جیحون، این نکته که در نقشه فاز ۲ ایی وجود ندارد مسئله مهمی به شمار می رود.

طراحی خانه آجری

از سختی های دیگر برای معمار طرح می توان گفت که در حالی که معمار بنا به مقاومت در برابر زلزله، مسائل اقلیمی، بهینه بودن از لحاظ ذخیره انرژی ، مسئله ضد حریق بودن و … فکر می کرد، مجبور بود کار را با عده ایی کارگر ساده که فهم سازه ایی و خلاقیت نداشتند پیش ببرد. این معمار فضا های داخلی را در حد برآورد کردن عملکرد ها رها کرده و توجه خاص خود را روی نما مبذول کرده است و دلیل کار خود را این گونه بیان می کند که کانسپت کاری او بازگشت به معماری سنتی ایرانی است.

نمای آجری

به گفته علیرضا مشهدی میرزا دلیل طراحی سنتی آجری همچنین دارای ارزش فرهنگی نیز هست این بود که در کشور ایران مردم برای محرمیت و حریم شخصی ارزش خاصی قائل هستند، به همین دلیل با پرده پنجره های خود را می پوشانند که این کار نمای بیرون (view) را از آن ها می گیرد. بنابراین ایجاد شبکه نیمه شفافی از آجر باعث شد که به پرده ایی نیاز نباشد و در عین حال نمای بیرون نیز از داخل از دست نرود.


حتما ببینید: دکوراسیون آشپزخانه 


این روش جالب برای ساخت نمای ساختمان از متد های فرش بافی الهام گرفته است و این روش توسط معمار روش ۲۳ نام گرفته است و به این دلیل است که همه چیز در آن با عدد 23 در ارتباط است، مانند ۲۳ ردیف آجر ، ۲۳ آجر بریده شده ، ۲۳ ستون حمایت کننده آجر ها. اجرای این طرح نیز همانند کنار هم چیدن قطعات یک پازل است. جالب این است که همه آن چه لازم بود در اجرای این طرح انجام شود در تنها یک برگ A4 و ۲3 جعبه که هر یک انواعی از آجر از لحاظ اندازه را دارا بود به همراه نقشه ترتیب نصب در اختیار کارگران ساده قرار گرفت.

نمای خانه آجری

مهم ترین ویژگی این بنا از نگاه منتقدین توجه به معیار های فرهنگی و احترام به سنت ها چه در فرم چه در متریال، با کمترین هزینه ممکن است. ویژگی هایی که باعث می شوند نمای ساختمان چشم نواز باشد و حرکت چشم روی نما را به نحوی غیر ارادی و بدون خستگی اجبارا فراهم کند شلوغ نبودن نما و وجود فضا های پر و خالی می باشد.

نمای خانه آجری

تصاویر و پلان های پروژه خانه آجری :

طراحی خانه آجری

طراحی خانه آجری

طراحی خانه آجری

طراحی خانه آجری

خانه آجری

خانه آجری

خانه آجری

خانه آجری

خانه آجری

خانه آجری

معماری خانه آجری

ورودی خانه آجری

پلان خانه آجری

پلان خانه آجری

پلان خانه آجری

پلان خانه آجری

منبع : archdaily

ترجمه : مرجع دانلود معماری


این مطلب را هم ببینید: دانلود مدل سه بعدی پرده کلاسیک و مدرن