شیوه های دکوراتیو استفاده از شیشه در دکوراسیون

شاید شیشه اولین انتخاب شما برای طراحی دکوراسیون منزل نباشد اما قطعا یکی از جذاب ترین گزینه ها محسوب می شود. شیشه متریالی شفاف است که می تواند فضای صلب و سنگین ایجاد شده توسط سایر متریال ها را سبک کند و در صورت استفاده صحیح فضا را بزرگ تر از اندازه واقعی نشان می دهد. سطوح شیشه ایی دارای ظرافت و زیبایی هستند و کاربرد آن در دکوراسیون موجب ایجاد فضایی معمارانه خواهد شد. در این مطلب با 9 کاربرد شیشه در دکوراسیون داخلی و ویژگی های این متریال آشنا خواهید شد.

شیشه در دکوراسیون

1- پارتیشن شیشه ایی :

شیوه های مختلفی برای تفکیک فضا ها از یک دیگر به شرح زیر وجود دارد:

  • دیوارکشی گرفته
  • ایجاد اختلاف سطح
  • استفاده از پارتیشن
  • انتخاب مصالح متضاد
  • استفاده از رنگ های گوناگون

هر یک از این شیوه ها دارای مزایا و معایب مختص به خود است. اما ایده آل ترین انتخاب استفاده از پارتیشن ها می باشد. زیرا پارتیشن ها علاوه بر تنوع ، کاربردی نیز هستند. اگر قصد تفکیک دو فضا را داشته باشید اما در عین حال خواستار بسته شدن دید دو بخش از هم را نداشته باشید بهترین انتخاب استفاده از پارتیشن شیشه ایی می باشد. این پارتیشن ها به علت عبور نور از خود ، باعث کاهش روشنایی فضا نمی شوند. از بین نرفتن پیوستگی بین دو بخش تفکیک شده نیز یکی دیگر از مزیت های پارتیشن های شیشه ایی محسوب می شود. این مزیت باعث مس شود این پارتیشن ها گزینه مناسبی برای فضا های کوچک باشند.

شیشه در دکوراسیون

2- بلوک شیشه ایی :

شاید شما علاقمند به داشتن نمای شیشه ایی داشته باشید اما در عین حال دوست نداشته باشید محیط داخلی از بیرون قابل دیدن باشد. هم چنین ممکن است خواستار تفکیک حمام اتاق مستر از فضای بیرون با استفاده از شیشه باشید. اما بدون شک امکان دارد نخواهید از داخل حمام دیده شوید. علاوه بر این گاهی مواقع نیاز به عناصر جدا کننده برای تفکیک دو بخش در یک خانه یا محل کارتان دارید اما خواستار جریان نور بین دو فضا باشید. در تمامی این شرایط می توانید با استفاده از بلوک های شیشه ایی به جای شیشه های باریک و شفاف که دید کاملی ایجاد می کنند بهره ببرید. بلوک های شیشه ایی به علت داشتن ظاهر مشبک ، مانع از محدود شدن دید شده و حریم خصوصی شما را نیز حفظ می کنند. امروزه استفاده از این بلوک های شیشه ایی بسیار محبوب و پر کاربرد شده است. زیبایی این بلوک های شیشه ایی به عنوان یک امتیاز در طراحی داخلی محسوب می شود.

شیشه در دکوراسیون

3- درب شیشه ایی :

از دیرباز تا کنون ، شیشه یکی از متریال های پر کاربرد برای طراحی و ساخت درب بوده است. تقریبا ساخت درب هر بخش و ساختمانی با شیشه امکان پذیر است اما معمولا بیش تر از شیشه برای ساخت درب های کشویی یا همان اسلایدی استفاده می شود از درب های کشویی می توان به عنوان درب حمام اتاق مستر ، درب تراس ، درب بالکن و حتی در نقش جدا کننده دو فضا بهره مند شد. عدم ایجاد مزاحمت برای محیط پیرامون به هنگام باز و بسته شدن مهم ترین مزیت درب های شیشه ایی می باشد.

شیشه در دکوراسیون

4- کفپوش شیشه ایی :

در برخی از فضا ها از شیشه به عنوان کفپوش استفاده می شود. شاید کفپوش های شیشه ایی به نسبت سایر کفپوش ها استحکام و مقاومت نداشته باشند. (البته این مشکل در انواع جدید کفپوش های شیشه ایی برطرف شده است.) اما زیبایی و جذابیت بی نظیری را به دکوراسیون داخلی می بخشند. معمولا از کفپوش های شیشه ایی در فضا های لوکس مانند لابی هتل ها ، رستوران های شیک و بوتیک های معروف استفاده می شود. اما استفاده از این مدل کفپوش ها در فضای منزل یا برخی فضا های اداری نیز امکان پذیر است. معمولا در مواقعی از کفپوش های شیشه ایی استفاده می شود که فضای زیر آن ها دیدنی باشد ، اما این مورد لازم و ضروری نیست.

شیوه های دکوراتیو استفاده از شیشه در کوراسیون


حتما ببینید : انواع کفپوش سرویس بهداشتی و ویژگی آن ها


5- سقف شیشه ایی :

متریال شیشه برای پوشش سقف نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در مواقعی که استفاده از نور به وسیله پنجره های جانبی امکان پذیر نباشد می توان از سقف های شیشه ایی یا همان نورگیر های سقفی بهره مند شد. البته هنگامی که قصد مشاهده منظره آسمان از داخل خانه را داشته باشید نیز می توانید از سقف های شیشه ایی استفاده کنید و صرفا کاربرد این سقف های شیشه ایی تنها محدود به نورگیری نمی شود.

شیوه های دکوراتیو استفاده از شیشه در کوراسیون

6- باکس پله شیشه ایی :

باکس پله به قسمتی گفته می شود که پله را در بر می گیرد. بیشتر باکس پله ها دارای حفاظ هایی از جنس استیل هستند و به ندرت از شیشه برای بدنه پله استفاده می شود. اما پله های شیشه ایی به نسبت سایر پله ها از زیبایی و جذابیت بیشتری برخوردار هستند. معمولا در زمان هایی که پلکان به جای قرار گرفتن در گوشه فضا در بخش میانی آن جای گرفته باشد از باکس پله شیشه ایی استفاده می شود. در صورت استفاده از متریال های صلب برای طراحی دیواره این پله ها ،  باکس پله به شکل یک حجم زائد و قطع کننده دید ، به نظر خواهد رسید. بهتر است در این مواقع از شیشه برای دیواره های باکس پله استفاده نمود تا حجم به جای صلب بودن ، شفاف باشد.

شیوه های دکوراتیو استفاده از شیشه در کوراسیون

7- کف پله شیشه ایی :

همان گونه که شیشه برای ساخت و اجرای بدنه باکس پله یا همان دیوار های آن مورد استفاده قرار می گیرد ، برای ساخت خود پله نیز کاربرد دارد. معمولا بیشتر پله ها از متریال سنگ ، بتن و یا چوب ساخته می شوند. این متریال ها مقاوم تر از شیشه می باشند. اما زیبایی شیشه چندین برابر آن ها است. می توان از شیشه به شکل صفحات باریک در نقش پله استفاده نمود. طراحی پله های شیشه ایی باعث ایجاد فضایی ظریف و منحصر به فرد در دکوراسیون داخلی می شود. به هنگام گام نهادن بر روی پله های شیشه ایی ، حس معلق بودن به فرد دست می دهد.

8- آبنمای شیشه ایی :

با پیشرفت تکنولوژی و زندگی مدرن شهری دیگر از حوضچه های سنگی و فواره در آپارتمان های مدرن استفاده نمی شود. بلکه امروزه آبنما های مدرن و مینیمال بیشتر کاربرد دارند. آبنمای عمودی شیشه ایی یکی از زیبا ترین مدل های آبنما محسوب می شود که فضای کمی را به خود اختصاص می دهد و ساخت و اجرای آن تقریبا در دکوراسیون هر فضایی امکان پذیر است. این آبنما به شکل یک صفحه شیشه ایی عمودی ساخته می شود و در صورت استفاده تبدیل به عنصر چشمگیر دکوراسیون شما می شود. استفاده دکوری از شیشه و کاربرد آن در کنار آب باعث ایجاد فضایی دلباز خواهد شد.

شیشه در طراحی داخلی

9- مبلمان شیشه ایی :

مبلمان شیشه ایی یکی دیگر از شیوه های کاربرد شیشه در دکوراسیون داخلی می باشد. استفاده از مبلمان و وسایل شیشه ایی باعث ایجاد فضایی خاص و منحصر به فرد می شود. شما می توانید لوازم مختلف دکوراسیون مانند میز ، صندلی ، قفسه ها و حتی گلدان ها ، مجسمه ها و … را به شکل شیشه ایی انتخاب نمایید.

شیشه در طراحی داخلی


این مطلب را هم ببینید :

مستند سد هوور – طراحی و ساخت یکی از سنگین‌ترین و بلندترین سدهای جهان