در هر سازه ی ساختمانی برای خنک کردن هوای محیط از سیستم های متعددی مانند کولر آبی استفاده می شود که در این نوشتار قصد داریم به بررسی نکات مهم کولر آبی در سازه های ساختمانی بپردازیم. یکی از رایج ترین سیستم ها برای خنک کردن فضا در ایران، کولر آبی است که از بادگیرهای قدیمی الهام گرفته شده است. در گذشته از بادگیرها برای خنک کردن مساجد و خانه ها استفاده می شد و امروزه به وسیله ی تکنولوژی های جدیدتر از کولر آبی بهره گرفته می شود. می توان آن را برای منازل، مدارس، مغازه ها، اداره ها، مراکز آموزشی و غیره استفاده کرد تا دمای هوا را کاهش دهد و آسایش و رفاه را برای ساکنان فراهم آورد.

انواع مدل های کولر آبی شامل سری های پوشالی و سلولزی است که از نکات مهم کولر آبی در سازه های ساختمانی به شمار می رود. لازم به ذکر است که در مدل های سلولزی از پد سلولزی به جای پوشال استفاده می شود که متراکم و یکدست شده است. این پد نیاز به تعویض سالیانه ندارد و سرما را به میزان بیشتری فراهم می کند. مدل های معمولی یا همان پوشالی آب پوشال ها را خنک می کند و سپس هوا با گذشت از سطح پوشال ها سرد می شود و به داخل محیط منتقل می شود. بنابراین برای انتخاب می توانید این موارد را در نظر داشته باشید.

برای خنک کردن هوا توسط کولر آبی می توان گفت که ابتدا آب به وسیله ی پمپ و ناودان های کولر به بالای پوشال ها هدایت می شود و آن ها را خیس می کند. سپس الکتروموتور با کلید روشن می شود و هوا از روی پوشال های مرطوب خنک شده و سپس از راه کانال ها ساختمان وارد محیط مورد نظر می شود. از مهم ترین نکات مهم کولر آبی در سازه های ساختمانی توجه به ظرفیت و توان آن در هوادهی می باشد. ظرفیت هوادهی آن را با واحد CFM اندازه گیری می کنند که عبارت است از فوت مکعب در دقیقه. برای محاسبه بهترین مدلی که کل فضا را پوشش دهد، باید به میزان آفتاب گیر بودن محل، متراژ آن و عایق بندی و تعداد طبقات توجه داشت.

علاوه بر این موارد، از نکات مهم کولر آبی در سازه های ساختمانی می توان به میزان بازدهی آن نیز اشاره داشت که میزان بازدهی و عملکرد دستگاه نیز با ضریب بازدهی COP اندازه گیری می شود که هرچه بالاتر باشد، بازدهی دستگاه بیشتر خواهد بود. معمولا عددی بزرگ تر از 1 دارد. همچنین میزان مصرف انرژی دستگاه نیز حائز اهمیت است. این میزان را می توان با توجه به برچسب انرژی آن ارزیابی کرد. این برچسب یک حرف لاتین از A تا G می باشد که هرچه به A نزدیک تر باشد، مصرف مقرون به صرفه تری دارد.

الکتروموتور، پمپ آب و شناور، همچنین تسمه، فن یا پروانه از اجزای به کار رفته در کولر آبی ها هستند. در نتیجه ی عملکرد آن ها هوای خنک مطبوع تامین می شود و از طریق کانال ها به محیط منتقل می شود. برای بررسی بیشتر نکات مهم کولر آبی در سازه های ساختمانی پیش از خرید آن می توان به مزایای خرید کولر آبی نیز پرداخت، این تجهیزات تهویه مطبوع برق مصرفی کمی دارند و دسترسی به خرید و یافتن قطعات آن به راحتی وجود دارد. قیمت آن ها نیز مقرون به صرفه بوده و به سادگی نیز نصب می شوند. آن ها فضایی از محیط را هم اشغال نمی کنند و موجب اختلال در دکوراسیون مکان شما نخواهد شد.

برندهای مختلفی در عرصه ی ساخت کولر آبی و ارائه ی مدل های مختلف آن با یکدیگر در رقابت اند که می توانید لیست آن ها را در صفحه ی قیمت و خرید انواع مختلف کولر آبی در وبسایت دماپویا مشاهده کنید و بدین ترتیب آگاهانه دست به انتخاب بزنید. این کمپانی ها در جریان رقابت حاضر در بازار هر یک تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا بهترین مدل را به بازار عرضه کنند و رضایت خاطر مشتریان جلب شود. بنابراین از دیگر مشخصات خرید و نکات مهم کولر آبی در سازه های ساختمانی ، توجه به اعتبار و جایگاه سازنده آن است. از مزایای دیگر انتخاب از برندهای شناخته شده این است که به همراه گارانتی و خدمات ارائه می شوند.

ناگفته نماند که سری های صنعتی کولر آبی مخصوص مصارف صنعتی و تجاری و مکان های بزرگ تر است. چرا که این مدل ها میزان هوادهی و قدرت پرتاب باد بالایی دارند. می توان آن ها در مراکز تجاری، سوله های صنعتی، سالن ها و دانشگاه ها و مدارس به کار برد. فن به کار رفته در آن ها در سری های سانتریفیوژ و آکسیال اند. لورچ، انرژی و آبسال از برندهایی هستند که مدل های صنعتی این کولرها را نیز طراحی می کنند و روانه بازار می نمایند.

 

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و سایت مرجع دانلود معماری هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد