طراحی خاص مسجد دانشگاه مطالعات اسلامی قطر
مسجد دانشگاه مطالعات اسلامی قطر : این بار وبسایت مرجع دانلود معماری به معرفی یکی از مساجد واقع در دوحه قطر می پردازد، چون در دنیای معماری امروز با طرحهایی متنوع و بی نظیر مواجه هستیم که در عین جسارت معمارانه و خرق عادات معمول معماری مساجد حاوی و حفظ کننده طرح مساجد قدیمی و یادآور حس و حال معماری آن می باشد.
مشخصات کلی پروژه:
- اسم پروژه مسجد دانشکده مطالعات اسلامی قطر
- مهندس معمار RHWL
- طراح Mangera Yvars Architects
- مساحت 28,000 متر مربع
- پیمانکار CCIC
مسجد دانشگاه مطالعات اسلامی قطر
معماران این مجموعه براساس اهداف دستور کارهای دانشگاه مطالعات اسلامی قطر [QFIS] که در حال تبدیل شدن به مرکز پیشگام در زمینه های مطالعات اسلامی، هنر، معماری و جامعه اسلامی معاصر می باشد، طرحی نوآورانه و جدید را بر اساس سوابق تاریخی اسلامی بنا کردند. و سعی بر آن داشتنتد که این طرح قطر را به عنوان مرکز جغرافیایی و سیاسی معاصر هویت اسلامی معرفی کند.
در قرآن از دانش به عنوان راهی برای رسیدن به روشنایی یاد شده و بر روی آن تاکید شده است. می توان گفت که کانسپت این پروژه نیز ترکیبی از مفهوم تانش و نور است. بر اساس پلان این پروژه شامل اقامتگاه برای دانشجویان این مرکز و هم چنین مسجد دانشگاه اسلامی خواهد بود و کلاس های آموزشی و دفاتر اداری مجموعه با مارپیچی منظم به فضای مسجد میرسند.
حتما ببینید: اطلاعات معماری
در طرح این پروژه چهار باغ اسلامی در اطراف ساختمان و حیاطی با طرح های خوشنویسی وجود دارد. مناره های مسجد خارج از طراحی معمول مناره های مساجد اسلامی می باشد و به صورت المان هایی بلند می باشد که در جهت قبله اندکی خم شده است. نه تنها این الما نها، بلکه کلاس های درس و فضا های بیرونی با طح هایی خوشنویسی شده از آیات قرآن کریم مزین شده اند. به علاوه طراحی داخلی حیاط مسجد علاوه بر این خطوط خوشنویسی شده، دارای طرح های هندسی زیبایی هستند که یادآور آیینه کاریی و طرح های اسلامی مساجد می باشند.
مسجد دانشگاه مطالعات اسلامی قطر
در تفسیری که در سایت منبع خبر آمده است گفته شده که این مسجد دارای پنج ستون است که در اطراف چهار مسیر آبی طراحی شده اند و آن پنج ستون نمایانگر پنج رکن اصلی اسلام و چهار مسیر آبی نمایانگر چهار رودخانه در آسمان (بهشت) می باشد، رودخانه هایی از شیر و شراب و عسل و آب …
حتما ببینید: بیوگرافی معماران
استفاده از حفره هایی به شکل چند ضلعی در فضای داخلی سقف نمازخانه باعث شده که با عبور نور از آن ها عبادت و نماز در زیر سقفی پر ستاره را برای آن ها تداعی کند. این نمازخانه دارای ظرفیت 1800 نمازگذار است و فضای نماز بانوان بالای فضای نماز آقایان قرار گرفته است.
تصاویر پروژه مسجد دانشگاه مطالعات اسلامی قطر :
این مطلب را هم ببینید: دانلود رساله ترمینال دریایی
نظرات (0)