انتخاب رنگ در طراحی دکوراسیون خانه

رنگ در طراحی دکوراسیون منزل نقش بسیار مهمی دارد. رنگ ها علاوه بر زیبایی طاهری از نظر دید روانشناسی نیز بسیار حائز اهمیت هستند و می توانند موجب تغییر حس و حال شما شوند. پس با در نظر گرفتن این نکته که شما روزانه مدت زمان بسیاری را در منزل سپری می کنید، انتخاب رنگ در طراحی دکوراسیون خانه بیشتر از قبل اهمیت پیدا می کند. هر رنگی دارای ویژگی های خاصی می باشد که بر روی روح و روان مخاطب تاثیرات متفاوتی را بر جای می گذارد. بعضی از رنگ ها موجب حس شادی، انرژی و آرامش را به شما القا می کنند و برخی دیگر نیز بر روی ذهن و جسم شما تاثیرات منفی می گذارند و باعث افسردگی، پایین آمدن سطح انرژی و ناراحتی می‌ شوند. در این مطلب از سایت مرجع دانلود معماری به بررسی بهترین و بدترین انتخاب های رنگ در طراحی دکوراسیون پرداخته شده که راهنمای شما در انتخاب درست رنگ می شود و خواهید دانست که چه رنگی شما را شاد و چه رنگی موجب غمگین شدن شما می شود.

 

رنگ‌ های شاد کننده در طراحی دکوراسیون :

هر فردی در انتخاب رنگ سلیقه متفاوت و خاصی دارد برای مثال امکان دارد فردی علاقمند به رنگ بنفش باشد و قصد داشته باشد در بیشتر قسمت های منزل خود از رنگ بنفش استفاده نماید و اشیای موجود در دکوراسیون را به رنگ بنفش انتخاب نماید. زیرا انتخاب رنگ ها از لحاظ زیبایی شناسی کاملا سلیقه ایی می باشد. ولی از نظر روانشناسی  قوانین مربوط به رنگ‌ ها ثابت و مشخص است. رنگ های خاصی قابلیت شاد تر کردن فضا را دارند. به شکلی که کاربر با قرار گرفتن در فضا احساس خوبی خواهد داشت و ناخود آگاه باعث لبخد زدن کاربر می شود. در ادامه به معرفی کامل 12 رنگ شاد کننده دکوراسیون پرداخته ایم.

1- شیری :

یکی از محبوب ترین رنگ ها در طراحی دکوراسیون رنگ شیری یا عاجی یا استخوانی می باشد. زیرا این رنگ فضا را روشن تر می نماید و با هر نوع فضایی هماهنگی دارد. شما می‌توانید رنگ شیری را با هر نوع دکوراسیونی هماهنگ نمایید. و از فضای روشن، شاد و بزرگ منزل خود نهایت لذت را ببرید.

رنگ در طراحی دکوراسیون

2- خاکستری کمرنگ :

رنگ خاکستری ابری یا خاکستری کمرنگ نیز در طراحی دکوراسیون منزل بسیار محبوب می باشد. این رنگ شما را شاد و روحیه شما را افزایش می دهد. با وجود این که این رنگ به طور کامل خنثی است ولی در دسته رنگ های سرد نیز قرار داده می شود. رنگ خاکستری آرامش بخش می باشد و برای دکوراسیون اتاق خواب، حمام و دستشویی بهترین انتخاب می باشد.

رنگ در طراحی دکوراسیون

3- خاکستری آبی :

رنگ خاکستری آبی یا خاکستری بروستر کمی از رنگ خاکسترب ابری تیره تر می باشد. این رنگ دارای مقداری کمی رنگ آبی است که همین مقدار رنگ آبی موجب سرد شدن و آرامش بخش شدن این رنگ شده است.  استفاده از این رنگ در طراحی دکوراسیون موجب ایجاد فضایی شاد، پایدار و شیک می شود. رنگ خاکستری آبی قابلیت ترکیب پذیری خوبی نیز دارد و به ویژه با رنگ سبز به خوبی هماهنگ می‌ شود.

رنگ در طراحی دکوراسیون

4- صورتی یاسی :

رنگ صورتی یاسی یا صورتی یکی دیگر از رنگ های محبوب در طراحی دکوراسیون است. زیرا این رنگ بسیار ملایم و خنثی می باشد و تقریبا مانند یک طیف خاکستری است که کمی به آن صورتی گرم افزوده شده است. رنگ صورتی یاسی موجب افزایش حس مثبت اندیشی در مخاطب شده و شما را آرام تر و شاد تر می نماید.

رنگ در طراحی دکوراسیون

5- کرم :

این رنگ در طراحی دکوراسیون به ویژه فضای آشپزخانه بسیار کاربرد دارد و با ته رنگ گرمی که دارد موجب ایجاد فضایی شاد و دلپذیر می شود. رنگ کرم انرژی بخش می باشد و درست همان چیزی است که هر فردی در زمان بیدار شدن به آن نیازمند است.

رنگ در طراحی دکوراسیون

6- خاکستری صورتی :

همواره رنگ صورتی کمرنگ موجب ایجاد حس خود در مخاطب می شود. طیف رنگ صورتی دارای اثر آرامش بخش فوق‌ العاده‌ ایی است و برای دکوراسیون اتاق خواب بهترین گزینه می باشد. البته اگر قصد داشتن یک اتاق بچگانه ندارید بهتر است از طیف ملایم‌ تر و خنثی‌تر مانند خاکستری صورتی استفاده نمایید. زیرا هم سرد تر است و هم دارای حالتی شیک و بزرگسالانه است.

نقش رنگ در طراحی دکوراسیون

7- آبی نفتی :

اگر شما برای طراحی دکوراسیون منزل خود به دنبال یک رنگ شاد هستید ولی قصد استفاده از رنگ تند و روشن را نیز ندارید، بهترین انتخاب برای شما رنگ آبی نفتی است. این رنگ دارای طیفی جذاب شبیه به سنگ‌ های قیمتی است. رنگ آبی نفتی در عین سرد و آرامش بخش بودن، خاصیت انرژی زایی دارد و مثل این است که هر روز در تعطیلات کنار دریا به سر می‌ برید.

نقش رنگ در طراحی دکوراسیون

8- خاکستری سبز :

رنگ خاکستری سبز همان گونه از نامش مشخص است دارای طیفی پاستلی و تقریبا خنثی از رنگ سبز می باشد. این رنگ دارای حس و حالی بهاری است و استفاده از ایم رنگ در طراحی دکوراسیون منزل موجب ایجاد فضایی شاد می شود. البتع توصیه کارشناسان این است که در استفاده از این رنگ زیاده روی نشود زیرا فضا را تحت الشعاع خود قرار می دهد.

نقش رنگ در طراحی دکوراسیون

9- سفید سرد :

رنگ Watermist یا سفید سرد، رنگی است که کاملا به رنگ سفید شبیه است و دارای ملایم‌ ترین طیف آبی می باشد. استفاده از این رنگ برای فضا هایی که نزدیک دریا هستند، انتخاب مناسبی است. رنگ سفید سرد دارای حسی آرامش بخش می باشد و موجب می شود محیط بزرگ و دپذیر به نظر برسد.

نقش رنگ در طراحی دکوراسیون

10- آبی بوکا راتون :

بوکا راتون منطقه‌ ایی در فلوریدا می باشد که نام این رنگ برگرفته از این منطقه است. این رنگ دارای طیفی از آبی می باشد، رنگ آبی بوکا راتون دارای ویژگی های ، شادی، شکوه و آرامش بخش است. استفاده از این رنگ در طراحی دکوراسیون منزب منجر به خلق فضایی زیبا و دلپذیر می شود به ویژه اگر در آشپزخانه مورد استفاده قرار گیرد.

نقش رنگ در طراحی دکوراسیون

11- کرم خنثی :

رنگ GreyHound یا کرم خنثی رنگی کاملا روشن و خنثی می باشد. این رنگ دعوت کننده و روشن است ولی تسخیر کننده نیست به همین علت موجب ایجاد حس خوب در مخاطب می شود. برای فضای خارجی نیز می توان از رنگ کرم خنثی استفاده نمود. در تصویر زیر مشاهده می نمایید که استفاده از رنگ کرم خنثی باعث ظاهر جذاب بسیار زیبا این خانه شده است.

نقش رنگ در طراحی دکوراسیون

12- آبی گالاپاگوس :

آبی گالاپاگوس، رتگی بین آبی نیلی و فیروزه‌ ایی می باشد. این رنگ در عین سرد و آرامش بخش بودن، رنگی بسیار قوی و دلپذیر است. رنگ آبی گالاپاگوس دارای مقدار کمی طیف مشکی است که موجب عمق دادن به فضای شما می شود و در عین حال انرژی آن را نیز افزایش می دهد.

نقش رنگ در طراحی دکوراسیون


حتما ببینید : 20 نمونه دکوراسیون آشپزخانه با کابینت قهوه ایی


رنگ‌ های غمگین کننده در طراحی دکوراسیون :

تا کنون برای شما پیش آمده که با وارد شدن به یک فضای جدید، حس ناخوشایندی به شما دست دهد و دلگیر و افسرده شوید؟ اگر چنین رویدادی را تجریه نموده اید، امکان دارد علت آن رنگ های استفاده شده در آن محیط بوده باشد. اگر چه هر کسی بر اساس سلیقه و علایق شخصی به انتخاب رنگ در طراحی دکوراسیون می پردازد. ولی گاهی مواقع امکان دارد این انتخاب با احساسات و واکنش‌ های بیوشیمیایی مغز شما هماهنگی نداشته باشد و اگر مدت زمان طولانی را در این محیط سپری نمایید، می تواند بر روی روحیه شما اثرات منفی داشته باشد و موجب افسردگی، بی حسی، کاهش انرژی و خستگی شما خواهد شد. بناراین توصیه می شود که از این رنگ ها در طراحی دکوراسیون داخلی استفاده نکنید. رنگ‌ های غمگین کننده در طراحی دکوراسیون 7 رنگ می باشند که در ادامه به معرفی آن ها پرداخته ایم.

1- زرد روشن :

ثابت شده که رنگ زرد روشن می تواند موجب عصی شدن افراد شود، به همین علت توصیه می شود که از استفاده این رنگ در طراحی دکوراسیون خودداری نمایید. البته رنگ زرد دارای زیبایی های خاص خود می باشد ولی زمانی که کمی روشن تر شود فضای خانه را تحت الشعاع خود قرار می‌ دهد و بر روی روحیه ساکنین منزل تاثیرات عصبی منفی خواهد داشت.

رنگ در طراحی داخلی

2- رسی تیره :

رنگ عنبر سوخته یا رسی تیره به عنوان یکی از طیف‌ های قهوه‌ ایی می باشد، این رنگ در طراحی دکوراسیون منزل بسیار کاربرد دارد. (این رنگ نباید با رنگ های زرشکی و اخرایی اشتباه گرفته شود).

اگر مقدار قرمز موجد در این رنگ بیش از اندازه معینی شود امکان دارد موجب افزایش استرس در مخاطب شود. هم چنین وجود طیف گرم در کنار رنگ مشکی موجب می شود محیط خانه شما کوچک تر به نظر برسد.

رنگ در طراحی داخلی

3- زرد پر رنگ :

این رنگ همانند رنگ زرد روشن یکی از رنگ هایی است که توصیه می شود به مقدار زیاد در منزل استفاده نشود. رنگ زرد پر رنگ، رنگی تند و قوی می باشد که باعث تحریک شدن اعصاب بینایی می شود و می تواند منجر به سردرد و درگیری‌ های ذهنی شود. پس بهتر است تا حد امکان از استفاده این طیف زرد در دکوراسیون منزل خودداری شود.

رنگ در طراحی داخلی

4- قهوه‌ ایی تیره :

قهوه ایی تیره رنگی آرامش بخش می باشد ولی اگر می خواهید تعدادی از دیوار های خانه را قهوه ایی تیره کنید، دقت کنید که که هر چه طیف قهوه‌ ایی مورد استفاده شما تیره‌ تر باشد از اثر آرامش بخش آن کاسته و بر اثر افسرده کننده آن افزوده خواهد شد. این رنگ دیوار های خانه شما را شبیه غار هایی تیره و تاریک خواهد نمود. استفاده از رنگ قهوه ایی تیره موجب کاهش سطح انرژی شده و احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد.

رنگ در طراحی داخلی

5- صورتی پاستلی (در صورت استفاده نادرست) :

یکی از چالش های انتخاب رنگ در طراحی دکوراسیون، یافتن یک طیف صورتی مناسب برای دیوار های منزل می باشد. برای مثال، همان گونه که در بالا بیان نمودیم طیف مناسب صورتی می تواند فضا را شاد و باشکوه نشان دهد ولی صورتی پاستلی دارای طیف سنگینی است که موجب می شود محیط مرطوب و دلگیر به نظر برسد.

رنگ در طراحی داخلی

6- خاکستری در آشپزخانه یا اتاق نشیمن :

برای دکوراسیون اتاق خواب و حمام استفاده از رنگ خاکستری روشن انتخاب ایده عالی است اما برای آشپزخانه و اتاق نشیمن کاملا بر عکس است. هر محیطی که برای غذا خوردن مورد استفاده قرار می‌ گیرد باید عاری از رنگ خاکستری باشد زیرا این رنگ موجب از بین رفتن اشتها می شود. پس توصیه می شود از رنگ خاکستری در این نوع فضا ها خودداری نمایید.

7- قرمز روشن :

رنگ قرمز موجب افزایش استرس شده و باعث ایجاد حس خشم و نگرانی در افراد می شود، بنابراین رنگ کردن تمام دیوار های یک اتاق به رنگ قرمز اصلا ایده جالبی نیست. اگر علاقمند به این رنگ هستید می توانید تنها در قسمتی از یک دیوار یا یک قفسه از رنگ قرمز روشن استفاده نمایید، زیرا  این رنگ در مقدار محدود روی استرس و عصبی بودن شما تاثیری نخواهد داشت.

رنگ در طراحی داخلی

منبع : realsimple

ترجمه : مرجع دانلود معماری 


این مطالب را هم ببینید :

دانلود مجموعه مدل سه بعدی لوازم خانه و پارک

مستند سد هوور – طراحی و ساخت یکی از سنگین‌ترین و بلندترین سدهای جهان