نقش رنگ در طراحی داخلی

رنگ یک زبان بصری بین المللی می باشد که قابلیت درک همه چیز را دارد. هنگامی که شما تلاش می کنید تا از طریق طراحی داخلی حسی را منتقل کنید و یا به برقراری ارتباط بپردازید، هیچ راهی بهتر از استفاده از رنگ در طراحی داخلی وجود ندارد. شما باید برای انجام این کار، از چگونگی رفتار رنگ ها آگاه باشید، و این که چگونه رنگ بر شخصیت افراد تاثیر می گذارد و چگونه ویژگی های رفتاری را تحت تاثیر قرار می دهد.

رنگ در طراحی داخلی

تمامی رنگ ها با تغییر در تنالیته های متفاوت و در ترکیب با سایر رنگ ها، قابلیت تغییر ماهیت خود را دارند. در حقیقت برای انتخاب یک رنگ، تنها معیار قرار دادن یک عنصر خاص طراحی داخلی کافی نیست، بلکه شما باید موارد بیشتری را در نظر داشته باشید. رنگ های شاد و روشن موجب تغییر حال و هوای فضای داخلی می شوند. در حقیقت به عنوان یک قاعده کلی می توان این گونه اظهار داشت که استفاده از رنگ های روشن در طراحی داخلی موجب می شود فضا بزرگ تر و روشن تر به نظر برسد. در حالی که رنگ های تیره پیچیده و گرم هستند و فضا را کوچک تر نشان می دهند.

اساسا رنگ ها به سه روش رفتار می کنند. رنگ ها می توانند فعال، غیر فعال یا خنثی باشند. رنگ های سیاه، سفید،خاکستری و قهوه ایی رنگ های خنثی محسوب می شوند، معمولا این رنگ ها برای ایجاد تعادل در دکوراسیون مورد استفاده قرار می گیرند.

یک محیط با توجه به رنگ استفاده شده، می تواند باز و گشوده و یا محصور نشان داده شود. در حقیقت می توان این گونه اظهار داشت: اگر دکوراسیون داخلی یک فضا از نظر رنگی جذابیت نداشته باشد، امکان دارد رنگ اشتباه انتخاب شده باشد و یا دچار تناقضات رنگی شده باشد. و یا بیش از حد از رنگ های خنثی و یکنواخت استفاده شده باشد. در حالی که اگر رنگ ها با توجه به خصوصیات رنگی و تناژ مناسب انتخاب شوند، موجب خلق کنتراست های متناسب می شوند هم چنین گاهی مواقع با تضاد زیاد الگو های بصری ایجاد می شود که موجب تعادل بصری و جذابیت بیشتر فضای داخلی می شوند.

به طور حتم استفاده از رنگ در طراحی داخلی و دکوراسیون، تاثیر بسیاری بر فضای ایجاد شده دارد. بنابراین باید پیش از انتخاب رنگ آن ها را به درستی ارزیابی نمایید. به طور مثال: در طراحی یک اتاق خواب به علت نیاز به آرامش، از رنگ های آرام استفاده می شود و طراحی یک نشیمن به دلیل ایجاد مکانی برای فعالیت های خانواده و کانون معاشرت ها باید هیجان انگیز و انرژی بخش باشد.


حتما ببینید : طراحی خانه مدرن برای آینده


باید در زمان انتخاب یک پالت رنگ در طراحی داخلی و دکوراسیون اتاق خواب، عوامل مختلفی مد نظر قرار داده شود. اولین الویت، کاربرد و عملکرد موثر فضا می باشد. به طور مثال اگر در منزل حیوانات خانگی یا کودک دارید، بهتر است از استفاده از رنگ هایی مثل سفید که آلودگی را بیش از سایر رنگ ها می پذیرند اجتناب کنید.

نکته دیگری که حائز اهمیت است توجه به انتخاب رنگ در طراحی داخلی یک فضا است. شما باید رنگ هایی را انتخاب کنید که هماهنگ باشند و یا کنتراست داشته باشند. به همین علت لازم است تصمیم بگیرید که علاقمند به دکوراسیونی هماهنگ و آرامش بخش دارید و یا بر عکس خواهان دکوراسیونی متضاد و پویا هستید. هم چنین باید به این نکته توجه داشته باشید که در انتخاب تناژ های رنگی و سایه ها زیاده روی نکنید.

شناخت رنگ ها از دیگر الویت های طراحی داخلی محسوب می شود. به این معنا که رنگ ها کجا کار می کنند. به طور مثال: نارنجی، یک رنگ پر انرژی و زرد رنگی دعوت کننده می باشد، بنابراین این دو رنگ هر دو برای قسمت ورودی بهترین انتخاب هستند. آبی آرامش بخش و ملایم است و بیشتر در اتاق خواب و حمام مورد استفاده قرار می گیرد.

رنگ بنفش غنی، دراماتیک و پیچیده است، اگر شما قصد دارید محیط های رسمی تر را خلق نمایید، می توانید از بنفش در دکوراسیون نشیمن و  اتاق غذا خوری استفاده نمایید. از رنگ سبز نیز به علت دارا بودن حس طراوت در طراحی آشپزخانه و اتاق خواب استفاده می شود.

رنگ در طراحی داخلی

رنگ قرمز تحریک کننده می باشد، و باید در فضا های کوچک تر مورد استفاده قرار گیرد. رنگ مشکی نیز همانند رنگ قرمز، بهتر است تنها به عنوان رنگی برای تاکید در مناطقی برای ایجاد کنتراست یا نقاط کانونی استفاده شود. رنگ های زمستانی مثل قرمز مایل به قهوه ایی نیز گرم و آرامش بخش هستند.

رنگ در طراحی داخلی

در حقیقت شما می توانید با شناخت رنگ ها، خصوصیات آن ها و قوانین ترکیب آن ها کنار هم، دکوراسیونی زیبا برای متعادل سازی فضا و احساسات کاربران ایجاد نمایید.

 

منبع : homedit

ترجمه : از تحریریه مرجع دانلود معماری


این مطالب را هم ببینید:

دانلود 2 پروژه طراحی ساختمان بیمارستان

دانلود پلان و پروژه طراحی مجتمع مسکونی