روش های جداسازی آشپزخانه از نشیمن

در حال حاضر با افزایش جمعیت ، مساجت خانه ها کاهش یافته است. به همین علت معماران و طراحان داخلی برای ایجاد فضایی باز در منزل ، تا حد امکان دیوار های کم تری را طراحی می کنند. همین امر موجب شده در بیشتر خانه های امروزی شاهد طراحی آشپزخانه با پلان باز و به صورت اپن باشیم تا علاوه بر ایجاد فضایی باز و گسترده ، تمامی نقاط خانه با هم در ارتباط باشند. اما هر چقدر هم که آشپزخانه دارای فضایی باز و گسترده نیز باشد ، بایستی با شیوه های مختلف فضای آشپزخانه از اتاق نشیمن تفکیک شود تا هر کدام به عنوان یک فضای مستقل دیده شوند. آشپزخانه قلب هر خانه ایی محسوب می شود و در طراحی داخلی نیز از جایگاه ویژه ایی برخوردار است. در هنگام طراحی آشپزخانه با انتخاب های متعددی مواجه هستید. البته در صورت اپن بودن آشپزخانه بایستی طراحی آن متناسب با نشیمن صورت گیرد. در حال حاضر آشپزخانه های آمریکایی و یا اپن محبوب و پرطرفدار می باشند. مخصوصا این مدل آشپزخانه بهترین گزینه برای خانه های کوچک استودیویی و یا سوئیت ها هستند. اما وجود مرز مشخص میان آشپزخانه و سایر فضا های خانه ضرورت دارد. زیرا می توان اتاق نشیمن را به عنوان مرکز خانه در نظر گرفت. ایده های مختلفی از یک میز گرفته تا ایجاد تفاوت میان کفپوش ها برای تفکیک آشپزخانه از نشیمن وجود دارد. اما در صورتی که خواستار ایجاد مرز مشخص میان فضا ها هستید ، بهترین گزینه تفکیک فضا به وسیله دیوار است. در غیر این صورت برای تفکیک آشپزخانه از نشیمن می توانید از ترفند های دیگری استفاده کنید. با ما همراه باشید تا با شیوه های تفکیک آشپزخانه از نشیمن آشنا شوید.

شیوه های تفکیک آشپزخانه از نشیمن

شیوه های تفکیک آشپزخانه از نشیمن

1- تفکیک آشپزخانه از نشیمن با استفاده از جزیره آشپزخانه : 

عواملی مانند وجود یخچال ، گاز ، سینک ظرفشویی و یک فضا برای کار کردن باعث می شوند تا فضای آشپزخانه به عنوان فضایی مجزا محسوب شود. در گذشته از  آشپزخانه تنها به عنوان مکانی برای پخت و بز و تهیه غذا استفاده می شده است. اما در حال حاضر این برداشت تغییر کرده است و آشپزخانه تبدل به مکانی اجتماعی شده که قلب هر خانه ایی محسوب می شود. به همین علت در سال های اخیر آشپزخانه هایی با پلان باز که فضای نشیمن را به آشپزخانه متصل می کنند بسیار محبوب و پرطرفدار شده اند. زیرا تا زمانی که ابعاد خانه اجازه دهد ، آشپزخانه عنصر ارتباطی مهمی محسوب می شود. جزیره آشپزخانه نیز تاثیر بسزایی در این ارتباط دارد. از جزیره هم به عنوان میز غذا خوری و هم به عنوان فضایی برای آشپزی می توان استفاده نمود. هم چنین جزیره بر اساس مکان قرار گیری ، می تواند به عنوان عنصری برای تفکیک آشپزخانه از نشیمن کاربرد داشته باشد.

شیوه های تفکیک آشپزخانه از نشیمن

2- استفاده از دیوار های باز : 

یکی از شیوه های جداسازی فضا های مختلف از یک دیگر در معماری داخلی ، استفاده از دیوار هایی با شکل های متفاوت است. این دیوار ها به طور کامل اتاق ها را از هم تفکیک نمی کنند و می توانند به شکل های مختلفی طراحی شوند. به عنوان مثال ، یک دیوار نصفه و کوتاه که بالای آن باز است. با استفاده از این نوع دیوار ، علاوه بر ایجاد مرز مشخص میان اتاق ها ، ارتباط میان آن ها نیز باقی خواهد ماند. روش دیگر تفکیک آشپزخانه از نشیمن استفاده از دیوار های طاق دار می باشد که کاملا آشپزخانه را از اتاق نشیمن جدا نمی کنند اما به عنوان یک مرز زیبا دیده می شوند. و نوع دیگر آن نیز به این صورت می باشد که فضای بالایی با دیواری کوتاه مانند تیرک سقفی پوشانده می شود و پایین آن باز می ماند.

شیوه های تفکیک آشپزخانه از نشیمن

3- تفکیک آشپزخانه از نشیمن با میز غذا خوری : 

استفاده از میز غذا خوری یکی از شیوه های ساده و مقرون به صرفه برای جدا سازی آشپزخانه از فضای نشیمن می باشد. استفاده از میز غذا خوری مستطیل شکل بسیار کاربردی می باشد زیرا موجب تفکیک فضا به شکل طولی می شود. میز های مربع شکل و یا دایره ایی مانند انتخاب مناسبی نیستند زیرا نمی توانند فضای مناسبی برای این کار را ایجاد کنند. یکی دیگر از مزایای میز غذا خوری بزرگ ، کاربرد آن برای فعالیت های دیگر است. به عنوان مثال ، می توان از آن به عنوان یک میز تحریر بهره برد. هم چنین نسبت به یک جزیره آشپزخانه نیز بسیار مقرون به صرفه و کم هزینه خواهد بود.

روش های جداسازی آشپزخانه از نشیمن


حتما ببینید : شیوه های ایجاد تغییرات در طراحی اتاق غذا خوری


4- تفکیک آشپزخانه از نشیمن با استفاده از کتابخانه :

استفاده از یک کتابخانه شبیه به دیوار یکی دیگر از شیوه های جداسازی آشپزخانه از فضای نشیمن می باشد. کتابخانه های بلند و بزرگی که داخل آن ها پر از کتاب و لوازم مختلف می باشد ، شبیه به یک دیوار جدا کننده عمل می کنند. هم چنین استفاده از کتابخانه با طبقات باز و خالی ، موجب ایجاد یک دیوار باز و شفاف خواهد شد. که علاوه بر تفکیک فضا ها از هم ، مانع ارتباط میان آن ها نمی شود.

روش های جداسازی آشپزخانه از نشیمن

5- استفاده از دیوار های کلاسیک :

یکی دیگر از راه های جدا سازی آشپزخانه از نشیمن ، استفاده از دیوار های کلاسیک است. جلوگیری از ایجاد بوی غذا در نشیمن یکی از مزیت های تفکیک آشپزخانه از نشیمن به شکل کامل می باشد. البته این موضوع به این معنی نیست که اتاق نشیمن خانه هایی که دارای آشپزخانه ایی با پلان باز هستند ، مدام بوی غذا می دهند. شما می توانید این مشکل را با استفاده از یک هود قوی به راحتی برطرف کنید.

روش های جداسازی آشپزخانه از نشیمن

6- استفاده از کاناپه : 

کاناپه نیز یکی دیگر از شیوه های جدا سازی آشپزخانه از نشیمن محسوب می شود. شما می توانید با قرار دادن یک کاناپه بزرگ در نشمین به صورتی که پشت به آشپزخانه قرار داده شود ، فضای نشیمن را از آشپزخانه تفکیک کنید. اگر برای تفکیک این دو فضا از هم ، علاوه بر کاناپه از میز غذا خوری نیز استفاده کنید،  مرز میان آشپزخانه و اتاق نشیمن کاملا مشخص خواهد شد.

روش های جداسازی آشپزخانه از نشیمن

در حقیقت با این شیوه های ساده شما با هزینه کم و مقرون به صرفه می توانید با ایجاد یک مرز مشخص میان فضا ها ، فضای آشپزخانه را از نشیمن جدا نمایید. قطعا در بیشتر خانه ها یک میز غذا خوری و یک کاناپه وجود دارد ، تنها کافیست که چیدمان این لوازم را تغییر داده و از آن ها به عنوان مرزی میان این دو اتاق استفاده کنید.

روش های جداسازی آشپزخانه از نشیمن


این مطلب را هم ببینید :

مستند ساخت برج العرب – مستند دوبله فارسی ارتباطات مهندسی