سلب مسئولیت: این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و مرجع دانلود معماری هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

آشنایی با انواع سوله همراه با مزایا و معایب

سوله به عنوان یک سازه فلزی پر‌کاربرد در صنایع شناخته می‌شود. این سازه می‌تواند ایجاد فضاهای بزرگ در مناطق صنعتی را به راحتی میسر کند. احداث چنین سازه‌ای می‌تواند ظرف مدت زمان کوتاهی انجام شود و بهره‌برداری از آن نیز در سریع‌ترین زمان ممکن آغاز شود. در اینجا قصد داریم با این نوع سازه و انواع آن بیشتر آشنا شویم. با ما همراه باشید.

سوله چیست و چه اجزایی دارد؟

یک سازه‌ یا اسکلت مثلثی شکل که قسمت سقف آن به صورت شیب‌دار طراحی شده است و برای قسمت مختلف آن از ستون استفاده می‌شود. اجزای اصلی این سازه بر اساس نوع کاربری آن متفاوت است. اما این سازه به طور کلی از ستون، ستون وال پست، استرات، سایه‌بان، نبشی سینه‌بند، بادبند، میله مهار و فریم تشکیل می‌شود.

کاربردهای سوله چیست؟

این سازه در صنایع بسیار زیادی استفاده می‌شود. برخی از کاربردهای مهم سوله در صنایعی مانند: انبارهای صنعتی، مرغداری‌ها، سالن‌های پرورش طیور، سالن‌های ورزشی، پالایشگاه‌ها، آشیانه‌های مخصوص هواپیما، کارگاه‌های صنعتی و… دیده می‌شود.

سوله چیست و چه اجزایی دارد؟

انواع سوله مورد استفاده در صنایع چیست؟

این سازه فلزی با توجه به نوع کاربری خود در انواع مختلفی ساخته می‌شود. علی‌رغم اینکه شکل کلی سازه همواره حفظ می‌شود اما در مدل‌های مختلف آن، تغییراتی لحاظ می‌شود که آن‌ها را کاربردی‌تر کند. برخی از انواع این سازه شامل موارد زیر می‌شود:

خرپایی

سازه خرپایی نوع به روز شده و ساده سازه اصلی است که شکل آن به صورت عدد هشت است. در اسکلت آن قطعات فولادی کمتر به کار رفته است. به همین دلیل وزن آن کاهش و میزان استقامت آن افزایش پیدا کرده است. محاسبات فنی دقیق در اسکلت فلزی این سازه موجب شده است که علی‌رغم قطعات فولادی کمتر، ایمنی سازه خرپایی به طور کامل حفظ شود.

ساخت سوله خرپایی به گونه‌ای است که نیروهای جانبی سازه در تمامی بخش‌ها به صورت یکنواخت توزیع می‌گردند. بنابراین وزن و نیروهای وارده در یک نقطه جمع نمی‌شود و دوام سازه بالا می‌رود. این نوع از سازه را می‌توان به راحتی در دهانه‌های عریض اجرا کرد.

تیر ورقی

نوع دیگری از این سازه، سازه تیر ورقی نام دارد. برای ساخت این نوع سازه از ورق سیاه و قطعات فولادی استفاده می‌شود. این نوع سازه با معایب قابل توجهی روبرو است. ساخت این نوع سازه با دهانه‌ای بیش از 45 متر امکان‌پذیر نیست. همچنین وزن آن نیز نسبت به انواع دیگر بیشتر است. علاوه‌براین هزینه ساخت آن بسیار بالا است. این موارد جزء نقاط ضعف این نوع سازه مطرح می‌شود.

به همین دلیل در حال حاضر از سازه تیر ورقی به ندرت استفاده می‌شود. بیشترین کاربرد این نوع سازه برای اسکلت‌های با دهانه زیر 18 متر است. هزینه احداث سازه تیر ورقی برای دهانه‌های زیر 18 متر مناسب‌تر از سایر سازه‌ها است.

UBM

این سازه از ورق‌های گالوانیزه ساخته می‌شود. ورق‌های گالوانیزه با استفاده از یک دستگاه مخصوص به هم وصل می‌شوند تا استحکام آن‌ها افزایش پیدا کند. این سازه برای احداث اسکلتی با دهانه‌ 30 متری انتخاب بسیار مناسبی است. همچنین قیمت تمام شده آن نیز کاملا مقرون‌به‌صرفه است.

از معایب این سازه باید به مقاومت پایین آن در برابر عوامل مخرب محیطی مانند باران، باد و… اشاره کرد. نوع عایق مصرفی در این سازه قابل اشتعال است و امکان جذب آلودگی را نیز دارد. بنابراین برای محیط‌هایی که نیاز بیشتری به رعایت بهداشت وجود دارد، اصلا مناسب نیست. محیط‌هایی مانند بیمارستان‌ها، مرغداری‌ها، صنایع مرتبط با غذا و دامداری‌ها نباید از این سازه استفاده کنند.

سوله

جعبه‌ای

یکی از سازه‌های کاربردی در مکان های صنعتی، سوله جعبه‌ای است. این سازه، مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی مانند باد، باران و برف دارد. علت این مقاومت بالا، استفاده از فولاد در اسکلت سازه است. نیروگاه‌های برق با آسودگی خاطر می‌توانند از این سازه استفاده نمایند.

کارخانه‌ای

سازه کارخانه‌ای به سازه‌ای گفته می‌شود که به منظور توسعه کارخانه از آن استفاده می‌شود. با استفاده از این سازه می‌توان بخش‌هایی از یک کارخانه را با هزینه کمتری گسترش داد. میزان استحکام این سازه‌ها بسیار بالا است. همچنین جداسازی و تغییر شکل آن نیز آسان‌تر است. این نوع سازه را می‌توان با توجه به نیاز و کاربری در اندازه‌ها و اشکال مختلف احداث کرد.

سفارشی

سازه‌های سفارشی کاملا متناسب با یک پروژه‌ ساخته می‌شوند. اگر نیاز به سازه‌ای در شکل و ابعاد جدید داشته باشید، باید به سراغ سازه‌های سفارشی بروید. این سازه‌ها به تناسب نیاز شما در ابعاد مورد نظر ساخته می‌شوند.

ساخت سوله با ساندویچ پانل

در گذشته برای ساخت کامل این سازه و دیواره‌های آن از مصالح سنگین وزن مانند آهن استفاده می‌شد. این مصالح، وزن سازه را تا حد زیادی افزایش می‌دادند و مقرون‌به صرفه نیز نبودند. ساندویچ پانل‌ها توانستند تحول عظیمی را در این نوع سازه‌ ایجاد کنند. از ساندویچ پانل می‌توان در سقف و دیواره‌های این سازه استفاده کرد و وزن کلی آن را تا حد زیادی کاهش داد. این نوع پانل‌ها عایق جریان برق، صدا و حرارت هستند و مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی دارند. همچنین ضد حریق و ضد زلزله نیز هستند.

ساخت سوله با ساندویچ پانل

ساختار یکپارچه این نوع پانل‌ها مانعی برای ورود حشرات است. برای سازه‌هایی که نیاز به لوله آب، برق یا گاز دارند، امکان عبور لوله از زیر این نوع پانل‌ها فراهم شده است. مزیت مهم دیگر در این نوع پانل‌ها قیمت کمتر آن نسبت به سایر نمونه‌های مشابه است. با استفاده از این محصول می‌توان یک سوله را با قیمت تمام شده بسیار کمتری نسبت به سایر محصولات مشابه اعم از آهن، ایرانیت و… به بهره‌برداری رساند.

کلام آخر

در این مطلب با انواع سازه فلزی و ساختار آن آشنا شدیم. هر نوع از این سازه، کاربرد خاصی دارد و نیاز خاصی از صنایع را برطرف می‌کند. مهندسان مربوطه می‌توانند با توجه به نیاز هر صنعت، سازه مورد نیاز آن را انتخاب و احداث کنند. بنابراین انتخاب نوع سازه، کاری کاملا تخصصی است. در نتیجه برای احداث یک سازه کاربردی و مستحکم، سراغ مدل‌های ارزان قیمت نروید و این کار را به متخصصان این حوزه بسپارید. تجربیات خود از این نوع سازه را با ما درمیان بگذارید.

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و سایت مرجع دانلود معماری هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد. محتوای این مطلب تبلیغاتی بوده و توسط سفارش دهنده تبلیغ آماده شده و سایت مرجع دانلود معماری مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد. قبل از هر اقدامی سایت هدف و صحت خدمات یا محصولات را کاملا بررسی کنید.