معماری پردیس سینمایی ملت

پردیس سینمایی ملتاین پروژه دارای چهار سالن سینما است که هر کدام از سالن­ ها 280 نفر ظرفیت دارد و یک سالن نمایش کوچک نیز با ظرفیت 30 نفر وجود دارد که به همراه فضا­ های نمایشگاهی، فروشگاه کتاب و محصولات فرهنگی، رستوران و کافی­ شاپ و فضا های اداری و خدماتی در زیر بنای 15000 متر­مربع ساخته شده است و در ساعات اوج، در حدود 2500 نفر را در خود جای می­ دهد.

مشخصات کلی پروژه:

  • مهندس معمار : مهندسان مشاور حرکت سیال – رضا دانشمیر، کاترین اسپیریدونوف
  • مکان پروژه : ایران، تهران
  • مهندس سازه : حمید باستانی پاریزی
  • طراح : مهندسان مشاور حرکت سیال – رضا دانشمیر، کاترین اسپیریدونوف
  • مساحت پروژه : 6000 متر مربع
  • سال ساخت : 2003 – 2008

طراحی پردیس سینمایی ملت

طراحی  پردیس سینمایی ملت

این پروژه دارای چهار سالن سینما است که هر کدام از سالن­ ها 280 نفر ظرفیت دارد و یک سالن نمایش کوچک نیز با ظرفیت 30 نفر وجود دارد که به همراه فضا­ های نمایشگاهی، فروشگاه کتاب و محصولات فرهنگی، رستوران و کافی­ شاپ و فضا های اداری و خدماتی در زیر بنای 15000 متر­ مربع ساخته شده است و در ساعات اوج، در حدود 2500 نفر را در خود جای می ­دهد.

دستاورد اصلی این پروژه برای شهر و محل خوبی برای گقت و گو و تبادل نظر، رویداد های متنوع فرهنگی و اجتماعی و اجرای مراسمات مختلف، ایوان سرپوشیده بزرگی است که از اتصال شیب گردان دو سالن نمایش در امتداد یک دیگر ایجاد شده است. زمین اجرای پروژه دارای فرم کشیده و نامعین است در نتیجه سازماندهی فضا­ های پروژه، امکان ایجاد دو سالن نمایش روی زمین و دو سالن دیگر به نوعی تنظیم گشته است که با طبیعت چشم­ نواز محل خود تلفیق گردد.


حتما ببینید: اطلاعات معماری


پردیس سینمایی ملت

ایجاد سه فضای باز، حاصل این استراتژی در سازماندهی فضایی عناصر پروژه است. فضای اول در زیر زمین واقع است که به فعالیت­ های نمایشگاهی اختصاص یافته، فضای دوم در همکف به پلازای سرپوشیده ورودی و فضای سوم که در بالاترین سطح است به فود کورت و رستوران مجموعه اختصاص پیدا کرده است. فضا ­های انتظار و خدماتی در دو سوی این سه فضای باز به صورت عمودی قرار گرفته به یک دیگر متصل شده ­اند. آسانسور ها، پله­ های برقی­ و راهرو ها نیز که ارتباطات مجموعه را شامل می ­شوند از همین فرم سالن­ ها و فضا های باز ناشی می ­شوند.

طراحی داخلی پردیس سینمایی ملت

عاملی که امکان طرح رمپ­ های مواج و نرم را در طول پروژه و در جبهه شمالی مهیا کرده است، وجود مقاطع متغیر عرضی ناشی از کشیدگی و انحنای خاص فرم پروژه می­ باشد. به همین خاطر است که در هنگام عبور از فضا های حرکتی پروژه احساسی از تداوم فضای پارک و حالتی مانند عبور از پیاده­ رو­ ها و مسیر­ های توپولوژیک درون پارک را تداعی می­ کند و باعث پدید آمدن مناظر بدیعی هنگام حرکت می­ شود. عناصر موجود در پروژه و فرم آن در نهایت خود را با شکل سایت هماهنگ کرده و به صورت یکدست و یکپارچه، مانند موجودی زنده و دارای اعضای جدا و مرتبط از یک دیگر عمل می ­کنند.


حتما ببینید: بیوگرافی معماران


طراحی پردیس سینمایی ملت

این بنا یکی از اثر ­های شاخص و قابل اشاره معماری معاصر ایران در سال های اخیر می­ باشد و در اثبات این ادعا می­ توان به کسب عنوان پروژه منتخب در فستیوال 2009 بارسلونا و رتبه نخست ساختمان­ های عمومی جایزه معمار 1387 به وسیله این پروژه اشاره کرد.

نمای پردیس سینمایی ملت

تصاویر و پلان های پردیس سینمایی ملت :

ساز سینما ملت

دکوراسیون سینما ملت

دکوراسیون سینما ملت

پلان سینما ملت

پلان سینما ملت

پلان سینمایی ملت

پلان پردیس سینمایی ملت

پلان پردیس سینمایی ملت


این مطلب را هم ببینید: طراحی پارک ورزشی Hongkun Xihongmen