مزایا و معایب پارکت و لمینت
تفاوت پارکت و لمینت از نظر ظاهر، ماندگاری، مقاومت در برابر وزن و خراش، بازسازی، نگهداری، هزینه، روش نصب و محل آن مشهود است. اما پارکت تک لایه ایی از جنس چوب درختان است که به قطعات کوچک برش داده می شود. نوع کفپوشی که برای دکوراسیون انتخاب می کنید، یکی از مهم ترین نکاتی است که باید در طراحی داخلی منزل به آن دقت نمایید. پارکت و لمینت از محبوب ترین انواع کفپوش ها به شمار می روند. که به لحاظ ظاهری شباهت بسیاری به هم دارند اما نسبت به یک دیگر نیز دارای تفاوت های بنیادی هستند. در این مطلب با تفاوت پارکت و لمینت، و همچنین شناخت مزایا و معایب هر دو آن ها و استفاده هر کدام از این کفپوش ها آشنا خواهید شد.
1- لمینت : نوع خاصی از کفپوش می باشد که دارای ساختاری چند لایه با ماندگاری بالا است. لایه های مختلف این نوع کفپوش، برای جلوگیری از رطوبت و مقاومت در برابر شکستن طراحی شده اند که در نهایت با یک لایه چوب یا تصویری مصنوعی از طرح چوب روکش شده و یک لایه رزین به عنوان لایه محافظ خط و خش روی آن کشیده می شود.
2- پارکت : کفپوشی از جنس چوب درختان است که به قطعات کوچک برش داده شده و سمباده می شود. این نوع کفپوش به کمک چسب روی کف فیکس شده و پس از اتمام نصب، سطح کلی سابیده شده و لاک می خورد تا هموار شود.
حتما ببینید : نکاتی برای خوشبو کردن منزل با استفاده از رایحه ها و مواد معطر
تفاوت پارکت و لمینت :
همان گونه که در بالا اشاره نمودیم پارکت و لمینت از نظر ظاهر، ماندگاری، مقاومت در برابر وزن و خراش، بازسازی و نگهداری، هزینه، روش نصب و محل آن تفاوت دارند که در زیر هر یک از این موارد جداگانه شرح داده شده است.
1- ظاهر :
پارکت دارای ظاهری جذاب است و در رنگ های مختلف وجود دارد.
لمینت نیز دارای همین خصوصیات ظاهری می باشد، اما بسته به نوع کیفیت لمینت، ظاهر آن متفاوت خواهد بود. لمینت با کیفیت متوسط از دور ظاهری شبیه به چوب دارد، اما بیننده از نزدیک متوجه مصنوعی بودن آن خواهد شد. به طور کلی هرچه کیفیت لمینت بالاتر باشد، طرح های تکراری کمتری داشته، گره و طرح شبیه تری به پارکت چوبی خواهد داشت.
2- ماندگاری :
در صورت نگهداری درست، کفپوش پارکت طول عمر بسیاری خواهد نمود. قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش نور خورشید از عوامل کاهش طول عمر پارکت است که به مرور زمان باعث رنگ باختن چوب می شود.
لمینت در حدود 10 سال ماندگاری دارد. نفوذ آب به زیر قطعات و خط افتادن ناشی از کشیدن صندلی و میز از عوامل کاهش طول عمر لمینت می باشند. گاهی مواقع امکان دارد با تغییر شرایط محیط، قطعات پارکت منبسط یا منقبض شوند که در طولانی مدت می تواند منجر به باز شدن درز های میان قطعه ها شود.
3- مقاومت در برابر وزن و خراش :
پارکت مقاومت بسیاری در برابر وزن زیاد دارد. اما لمینت دارای مقاومت خوبی است و در وزن های بالا احتمال سوراخ شدن کفپوش وجود دارد. در صورت داشتن حیوان خانگی در منزل، احتمال خراشیده شدن سطح کفپوش پارکت منزل شما بسیار زیاد خواهد بود، بنابراین بهتر است برای پوشاندن کف از لمینت استفاده نمایید. در صورتی که یکی از فاکتور های انتخاب شما برای انتخاب کفپوش، لیز نبودن سطوح است، به شما توصیه می کنیم به هیچ وجه از لمینت استفاده نکنید، زیرا دارای سطحی صاف و صیقلی است و احتمال لیز خوردن روی آن بسیار بالا می باشد. در حالی که پارکت چوبی به دلیل دارا بودن خلل و فرج طبیعی چوب، مانع از لیز خوردن می شود.
4- بازسازی و نگهداری :
پارکت قابلیت سمباده و پولیش دارد و این ویژگی موجب می شود کفپوش منزل شما همیشه نو جلوه نماید، و این ویژگی یکی از مهم ترین موارد تفاوت پارکت و لمینت به شمار می رود. در حالی که لمینت فاقد این قابلیت است و در صورت خش افتادن روی آن، تنها راه چاره تعویض آن است. برای تمیز کردن لمینت و پارکت، تنها کافی است با جارو برقی روی آن را تمیز کنید. می توانید به کمک یک پارچه مرطوب روی نقاطی که لک شده اند را نیز پاک کرده و به سرعت محل را خشک نمایید. نفوذ آب زیر لایه های لمینت و پارکت می تواند موجب ورم کردن و کپک زدن آن ها شوند.
5- هزینه :
تفاوت پارکت و لمینت از نظر قیمت، بسیار زیاد است. در صورت انتخاب لمینت برای کفپوش منزل، هر قطعه با ضخامت و ظاهر قابل قبول، با طول و عرض ۳۰ سانتیمتر، حدود ۳ دلار هزینه دارد. اما هزینه نصب پارکت، به علت ساخته شدن از مواد طبیعی، زیادتر خواهد بود.
6- نحوه و محل نصب :
نصب کفپوش لمینت بسیار ساده و آسان است. در واقع این نوع کفپوش متشکل از قطعاتی است که بدون مصرف چسب، به صورت نر و ماده و بدون نیاز به هیچ وسیله ایی در زمانی کوتاه به هم متصل شده اند. هم چنین به علت آن که بدون استفاده از چوب نصب می شود، به کف اتاق آسیبی نمی رساند و حتی امکان نصب آن بر روی کفپوش های قبلی نیز وجود دارد.
اما نصب پارکت تنها توسط افراد متخصص صورت می گیرد. برای نصب پارکت به ابزار های خاصی نیاز است که استفاده از آن ها نیاز به مهارت دارد. پس از اتمام عملیات نصب نیز حداقل یک روز زمان برای خشک شدن موادی که برای ثابت و براق کردن کفپوش به کار رفته، نیاز است.
شما می توانید برای عایق نمودن کف زیر لمینت، از یک لایه فوم بهره بگیرید. اما برای عایق کردن پارکت، تنها لازم است پیش از چسباندن پارکت ها از یک ورقه رزینی استفاده نمایید.
استفاده از پارکت برای کف زیر زمین به هیچ وجه مناسب نیست، اگرچه این موضوع برای لمینت نیز صدق می کند. در هر صورت پیشنهاد میکنیم برای زیرزمین از انواع دیگر کفپوش استفاده نمایید. همچنین لمینت و پارکت قابلیت شستشو با آب را ندارند؛ بنابراین مناسب نصب در آشپزخانه یا حمام و سرویس بهداشتی نیز نیستند.
منبع : thespruce
ترجمه : از تحریریه مرجع دانلود معماری
این مطالب را هم ببینید :
آموزش طراحی اتاق نشیمن در 3dmax
دانلود مدل سه بعدی اتاق خواب مدرن – ولوم7-9
نظرات (0)