طراحی ساختمان اداری 6 طبقه در هند
این ساختمان اداری در شهر جایپور، کشور هند واقع شده که با رویکرد معماری پایدار در 6 طبقه طراحی و ساخته شده است از این رو یکی از ساختمان کوچک و جالب توجه این شهر محسوب می شود. شهر جایپور در منطقه ایی کویری قرار گرفته که دمای هوای آن بین 30 تا 50 درجه سانتی گراد می باشد. به همین علت طراحی ساختمان در این منطقه به الحاقات فنی و طراحی معماری ویژه ایی نیازمند است. یکی از راهکار های جذب گرما در طراحی این ساختمان نمای پارامتریک آن می باشد.
سایت این پروژه 1075 متر مربع مساحت دارد که در هر سمت و ارتفاع با محدودیت هایی روبرو بوده است. به علت کاربری این ساختمان و پس از عبور از طبقه و فضا های اختصاصی آن، در هر سطح تنها 326 متر فضای باز وجود داشت. با توجه به این نکته که گرمای خورشید در نیمکره جنوبی در هند بسیار آزاردهنده است. تیم معماران تصمیم گرفتند تا در ضلع جنوبی ساختمان، فضای سرویس بهداشتی را تعبیه کنند. زیرا این فضا به علت مرطوب بودن، موجب کاهش گرمای ساختمان در این قسمت از بنا می شود. البته موارد پایدار ساختمان تنها در جایگذاری سرویس بهداشتی خلاصه نمی شود.
یکی دیگر از اقدامات تیم معماران برای کاهش دما در ساختمان اداری جایپور، طراحی نما با بتن شیشه ایی بوده است. زیرا بتن شیشه ایی یکی از متریال های معماری مدرن در 10 سال اخیر به شمار می رود. تیم معماران برای طراحی این پروژه از یکی بنا های قدیمی هند به نام Jali الهام گرفته اند که در خصوصیات پایدار و کاهش دمای ساختمان بسیار تاثیر گذار بوده است.
برای جلوگیری از 65 درصد نور شهر جایپور، متریال بتن شیشه ایی همچون یک فیلتر عمل می نماید. و موجب کاهش 50 درصد از گرما در طول روز می شود. ولی الگوی پارامتریک فولادی پوسته جلوی نمای ساختمان یک المان بصری برای زیباسازی نمای ساختمان اداری است. نمای ساختمان دارای نورپردازی می باشد که در طول شب این الگو موجب جلوه ظاهر ساختمان می شود و در طول روز نیز، این الگو ها داخل ساختمان را تغییر می دهند و موجب ایجاد یک سایه خطی بر روی پوسته بتن شفاف می شوند.
در طبقه همکف ساختمان بالاتر از پارکینگ زیرزمینی، فضای پذیرش و اتاق کنفرانس اصلی قرار گرفته اند. در تمام طبقات این ساختمان اداری نیز یک دفتر مرکزی وجود دارد که دفاتر کارمندان در آن واقع شده است. قسمت دفاتر اداری نیز به علت شلوغ و پیوسته بودن، در مرکز ساختمان تعبیه شده اند که از هوای خنک تری برخوردار است. یکی از راهکار های مناسب برای طراوت بخشیدن به فضا و کاهش مصرف انرژی، تعبیه گیاهان طبیعی سبز در دفاتر اداری بوده است.
حتما ببینید : طراحی برج مسکونی سبک وزن در ساحل جنوبی آتن
سایر تصاویر پروژه طراحی ساختمان اداری با رویکرد معماری پایدار
ترجمه : از تحریریه مرجع دانلود معماری
این مطالب را هم ببینید :
طراحی کتابخانه مرکزی دانشگاه هلسینکی
طراحی زیبای خانه رز در بالای کوهستان های اوکراین
نظرات (0)