طراحی سینمای نیلام توسط لوکوربوزیه

سینمای نیلام : شهر چندیگار پایتخت ایالت پنجاب، هندوستان یک شهر قدرتمند معماری است که در سال 1950 رویای مشترک نخست وزیر هندوستان، جواهر لعل نهرو و لوکوربوزیه تبدیل چندیگار به یک کلان شهر بود. که لوکوربوزیه برای مبدل گشتن این شهر به کلان شهر طرح خود را ارائه نمود. لوکوربوزیه در شهر چندیگار سه اثر معماری شاخص و برجسته دارد:

  1. دادگاه عالی : که ساخت آن پیش از همه به پایان رسید.
  2. ساختمان مجلس : که یکی از شاهکار های معماری این شهر به شمار می رود.
  3. ساختمان دبیرخانه : طول این ساختمان تقریبا 800 فوت (244 متر) است که بزرگ‌ ترین سازه این شهر محسوب می شود.

سینمای نیلام

شهر چاندیگار هم بخشی از میراث معمار فرانسوی لوکوربوزیه است و هم بنای یادبود در حال محو به سمت مدرنیسم می باشد. مجموعه‌ ایی 15,000 هکتاری از ساختمان‌ های دولتی، پارک‌ ها و تأسیسات تفریحی چاندیگار به منطق ایی از میراث یونسکو مبدل گشته است. و به همین علت یکی از شهر های معروف دنیا به شمار می رود.

سینمای نیلام

سینمای نیلام یا Neelam یکی از سینما هایی است که توسط لوکوربوزیه در اوایل دهه 1950 پس از استقلال هند در منطقه صنعتی و شلوغ بخش 17 طراحی و ساخته شده است. ظرفیت این سینما 960 نفر است. ساختار مدرن این سینما تا کنون برجای مانده و در حال حاضر نیز در آن فیلم های بالیوودی نمایش داده می شوند.

سینمای نیلام

عکاسی به نام Edmund Sumner در مورد تجربه خود از عکاسی سینمای نیلام این گونه اظهار داشته است : “من از اواسط دهه‌ 2000 به مدت زمان 2 الی 3 بار در سال مشغول به کار در هند بودم و در رابطه با سینمای نیلام داستان های فراونی شنیده بودم. از این سینما عکس های کمی موجود هستند و بیشتر مردم از باز بودن این مکان مطمئن نیستند. بنابراین من درباره این موضوع تحقیق نمودم و به طرز شگفت انگیزی متوجه شدم که این سینما در حال فعالیت است. مدیر سینما از عکاسی من از فضای سینمای نیلام بسیار خرسند بود، اگرچه که تنها مابین نمایش‌ ها اجازه عکاسی داشتم. فیلم های بالیوودی به علت مدت‌ زمان طولانی نمایش معروف هستند. و از آن جایی که فاصله زمانی تغییر فیلم ها تنها 15 دقیق بود، بیشتر اوقات روز را در این سینما سپری می کردم. سینمای نیلام بازتاب‌ کننده زمان و مکان است، به این معنی که علاوه بر نشان دادن گذشته، حال و آینده را نیز نشان می دهد. اگرچه سرنوشت این مکان نامعلوم است، اما بسیار خوشحالم که توانستم لحظه‌ ایی از تاریخ را ثبت کنم.”


حتما ببینید : طراحی موزه و مرکز دانش علوم اسلامی در عمان


سایر تصاویر طراحی سینمای نیلام در هند

سینمای نیلام

طراحی سینما

طراحی سینما

طراحی سینما

طراحی سینما

طراحی سینما و تئاتر

طراحی سینما و تئاتر

طراحی سینما و تئاتر

منبع : archilovers

ترجمه : از تحریریه مرجع دانلود معماری


این مطالب را هم ببینید :

مدل سه بعدی فنس و حصار

پروژه ریل تایم صحنه داخلی برای Unreal Engine