طراحی داخلی مهد کودک با رویکرد خلاقیت
مهد کودک smartno Timeshare واقع در اسلوونی توسط گروه معماری Jure Kotnik طراحی و به اجرا رسیده است. این مهد کودک با رویکرد ارتقا تعاملات کودکان ، یادگیری موثر و کار گروهی طراحی شده است. این مهد کودک به صورت پلان باز طراحی شده و دارای راهرو ها و پله هایی است که امکان دسترسی و و چشم انداز به کلاس ها را ایجاد نموده است. منطقه بازی این فضا 700 متر مربع مساحت دارد که موجب ایجاد منطقه بزرگ و گسترده ایی برای کودکان شده است. اتاق های بازی به واسطه درب های کشویی به یک دیگر مرتبط شده اند.
در این مهد کودک تعاملات و ارتباطات اجتماعی به توسعه مهارت های اجتماعی ، EQ و IQ منجر می شود و در طی زمان طراحی فضا با پلان باز، فضا های خلاقانه و انعطاف پدیر نتایج موثر تری را در احساسات، هوش و یادگیری کودکان خواهد داشت. هسته اصلی ساختمان یک منطقه مرکزی چند منظوره با پله های رنگارنگ چند منظوره است که به کودکان در یاد گیری رنگ ها و اعداد کمک می نماید. در طراحی دیوار های جانبی پله ها از تخته سیاه به عنوان یک بوم بزرگ برای هنر و نقاشی کودکان استفاده شده است.
در این مهد کودک با رویکرد ارتقا تعاملات کودکان، فضای ذخیره سازی و غرفه خاصی در زیر پله ها با بالشتک هایی ایجاد شده است که کودکان در آن می توانند آرامش بیشتری را نسبت به سایر فضا های فعال تر کسب نمایند. از پایه های چرخدار در طراحی بیشتر مبلمان استفاده شده که فرصت تغییرات سریع، کارآمد و تنظیمات فضایی مختلف در فضا را امکان پذیر ساخته است. و این نشان دهنده طراحی انعطاف پذیر برای کودکان است.
در طراحی این مهد کودک با رویکرد ارتقا تعاملات ، در تشویق کودکان به انجام فعالیت، کشف و خلاقیت در فضا عوامل زیر تاثیر گذار هستند:
- تخته های متعدد
- کلیپ های موضوعی
- دسترسی به تجهیزات
- تجهیزات ورزشی همه جانبه
این مهد کودک با رویکرد ارتقا تعاملات، علاوه بر داشتن امکانات و طرحی هوشمندانه، به عنوان یک فضا با مصرف کم انرژی طراحی و به اجرا رسیده است. عواملی مانند عایق بندی گسترده، ساخت و ساز پایدار، پنجره های با کیفیت، مصرف انرژی کم (کمتر از ۳۲ کیلو وات ساعت در متر مربع)موجب شده تا انرژی ساختمان کارآمد باشد و ساخت این پروژه تنها در 4 ماه به اتمام برسد.
با بکارگیری متریال های طبیعی زمین بازی این مهد کودک ساخته شده و منج به خلق چشم انداز مناسب شده است. در حقیقت ترکیب کلی نوع فضا و سبک طراحی موجب علاقه فراوان کودکان به این فضا شده به صورتی که تعداد بسیاری از آن ها علاقمند به برگشت به خانه و ترک آن نیستند. هم چنین به علت موثرتر نمودن مهد از مرکزی به عنوان یک مرکز اجتماعی برای جلسات، سمینار ها، یوگا، رقص و درس های Pilates استفاده می شود. تفاوت این مهد کودک نسبت به مهد کودک های سنتی به شرح زیر است :
- فعالیت بیشتر کودکان
- افزایش هوش و خلاقیت
- افزایش روحیه همکاری و کار گروهی
- تعامل بیشتر با معلمان و کارمندان
- تعامل بیشتر کودکان با گروه های سنی مختلف
حتما ببینید : طراحی داخلی خانه به سبک مینیمال در سانفرانسیسکو
سایر تصاویر طراحی مهد کودک با رویکرد ارتقا تعاملات کودکان
منبع : archilovers
ترجمه : از تحریریه مرجع دانلود معماری
این مطالب را هم ببینید :
دانلود مجله دکوراسیون داخلی مسکونی
دانلود عکس معماری – دانلود رایگان تصاویر با کیفیت با مضمون معماری
نظرات (0)