نکات دکوراسیونی طراحی سقف
همان گونه که منازل خود را با مبلمان و دکوری های دوست داشتنی تزئین می کنید، قسمت های دیگر خانه نیز نیازمند طراحی می باشند. به عنوان مثال: طراحی سقف و دیوار ها می تواند به کلی موجب تغییر فضا شده و تاثیرات مبلمان و سبک ها را کم و زیاد نماید. در حقیقت در دکوراسیون داخلی، سقف با استفاده از پوشش ها و با طرح های ساده و پیچیده یا خطوط و منحنی های براق طراحی می شود و خانه شما را دگرگون سازد. ولی تنها لازم است برای متعادل سازی دکوراسیون به استانداردها و نکات دکوراسیونی توجه نمایید تا طراحی بهتری داشته باشید. بنابراین در این مطلب 10 نکته و ترفند طراحی سقف برای شما شرح داده می شود.
1- در نظر گرفتن نوع فضا
کاربری و نوع فضا برای طراحی سقف از اهمیت ویژه ایی برخوردار است. طراحی فضای نشیمن، اتاق خواب، حمام و دگیر بخش های یک خانه با یک دیگر تفاوت دارند. به طور مثال: طراحی سقف سالن نشیمن، می تواند از طراحی سقف در فضا هایی مانند: اتاق خواب و سرویس بهداشتی پر کارتر باشد. البته با توجه به سلیقه کاربر، ابعاد نیز متفاوت می باشد.
2- توجه به سبک طراحی داخلی
شما باید پیش از طراحی سقف، به سبک موجود در طراحی داخلی فضا توجه نمایید. به طور مثال: در فضا هایی که دارای سبک مدرن هستند، بهترین انتخاب طراحی سقف های کاذب با طرح های منحنی و یا ساده تر با نورپردازی در یک سمت می باشد. ولی در فضای کلاسیک قالب های تزئینی خاص به صورت قرینه در دو سمت فضا و با جزئیات و گچبری های بیشتر مناسب تر هستند.
3- تعیین نمودن موقعیت روشنایی های مورد نیاز
در طراحی سقف تعیین نمودن جایگاه چراغ های سقفی و مکان نور های مورد نیاز هر فضا حائز اهمیت می باشد. با در نظر گرفتن جای روشنایی ها در دکوراسیون تصمیم گیری نمایید. این کار به شما کمک می نماید که چگونه به بهترین شکل ممکن به طراحی سقف بپردازید. به این ترتیب شما علاوه بر زیبایی به کاربرد موثر فضا نیز توجه نموده اید.
4- در نظر گرفتن ارتفاع سقف
برای طراحی سقف در دکوراسیون هر فضایی توجه به ارتفاع سقف از اهمیت ویژه ایی برخوردار می باشد. زیرا در فضایی با سقف کوتاه، استفاده از رنگ های پررنگ و تزئینات موجب می شود سقف کوتاه تر نشان داده شود. و تعادل فضا را از بین ببرد. در چنین فضا هایی سقف کاذب دارای ارتفاع کمتری می باشد. و بر عکس اگر از رنگ های روشن تر و تزئینات کمتر استفاده شود، با افزودن بافت تاثیرات بهتری ایجاد می شود.
5- انتخاب رنگ سقف
در دکوراسیون داخلی، رنگ نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. مانند سایر قسمت های خانه، رنگ سقف نیز بر فضای داخلی اثر گذار خواهد بود. برای اتاق های بزرگ تر مناسب ترین انتخاب استفاده از رنگ های تیره است و برای اتاق های کوچک تر، از رنگ های روشن استفاده نمایید تا بزرگ تر به نظر برسند. البته علاوه بر تنالیته های رنگی، شفافیت رنگ نیز بسیار مهم است و کمک زیادی به بزرگ تر نشان دادن ابعاد فضا و بالاتر نشان دادن ارتفاع خواهد کرد.
حتما ببینید : خلق فضای معماری با استفاده از سرامیک
6- آکوستیک نمودن
زمانی که به طراحی سقف می اندیشید، باید به عواملی مانند: انعکاس صدا هنگام صحبت کردن و یا صدا های موجود به ویژه در فضا های بزرگ توجه نمایید. برای جلوگیری از انعکاس صدا، دیوار و سقف ها را آکوستیک نمایید.
7- ویژگی های معمارانه را اضافه کنید.
اضافه نمودن ویژگی ها و دیتیل های معماری، بهترین راه برای داشتن یک سقف دوست داشتنی است. شما می توانید پانل های آکوستیک، سقف کاذب، تیر های چوبی، تخته هایی با چوب های بافته شده، صفحه نمایش شناور، آثار هنری و یا تصاویر پس زمینه را به سقف خانه خود اضافه نمایید. با انجام این کار و اضافه نمودن جزئیات بیشتر فضایی خود را دوچندان زیبا می کنید.
8- طرح ها و اشکال مختلفی را امتحان کنید.
طراحی سقف به شکل های مختلف مانند: مستطیل یا سقف های دارای لبه های تیز نسبت به استفاده از حلقه ها و منحنی ها با خطوط نرم و ملایم احساس متفاوتی را در فضا ایجاد می کنند. پس در ذهن خود سقف را با توجه فضای مورد نظر در اشکال مختلفی ترسیم نمایید و سپس بهترین را انتخاب کنید.
9- از سقف شیشه ایی و آسمان استفاده کنید.
اگر دسترسی به نور طبیعی دارید. قسمتی از سقف را با استفاده از شیشه طراحی نمایید تا آسمان دیده شود. یا با استفاده از طرح های آسمان و تعبیه چراغ های مخفی در زیر آن درسقف احساسی از آسمان واقعی را ایجاد کنید.
10- در جهات مختلف چراغ ها را اضافه نمایید.
جهت نور نیز علاوه بر موقعیت چراغ ها حائز اهمیت می باشد. چراغ ها را در جهت های مختلف اضافه نمایید با این کار در سقف احساس بهتری ایجاد می شود. طراحی سقف تنها درباره معماری فضا نیست بلکه، با نورپردازی نیز در ارتباط می باشد. در حقیقت این دو موضوع مکمل یک دیگر هستند و اگر در یکی ضعفی وجود داشته باشد تاثیرات را کم رنگ تر کرده و بدون نور فضا کسل کننده و یکنواخت خواهد شد.
منبع : homedesignlover
ترجمه : از تحریریه مرجع دانلود معماری
این مطالب را هم ببینید:
دانلود پایان نامه هتل با تصاویر سه بعدی
آموزش پست پروداکشن در Photoshop و Vray
نظرات (0)