اصول طراحی آشپزخانه U شکل

آشپزخانه U شکل ، یکی از پرکاربرد ترین مدل های آشپزخانه محسوب می شود. این مدل آشپزخانه به نسبت آشپزخانه L شکل و یا آشپزخانه های صاف ، از فضای بیشتری برای قرار دادن تجهیزات آشپزخانه و جاسازی اشیاء برخوردار می باشد. معمولا آشپزخانه U شکل مناسب برای فضا های بزرگ می باشد ، اما شما می توانید از این مدل آشپزخانه در خانه های کوچک نیز بهره مند شوید. البته برای استفاده از این مدل آشپزخانه بایستی مطمئن شوید که فضایی کافی میان صفحه کابینت ها وجود دارد. در این مطلب به بررسی علل استفاده از آشپزخانه U شکل پرداخته شده و شما را با مزایای این مدل آشپزخانه آشنا خواهیم نمود.

آشپزخانه U شکل

آشپزخانه U شکل هماهنگی کاملی با قانون مثلث طلایی آشپزخانه برقرار می کنند. این قانون به ایجاد فاصله کافی و مشخص میان یخچال ، گاز و سینک ظرفشویی تمرکز دارد. رعایت این قانون منجر به ایجاد فضایی کاربردی ، کارآمد و ایمن خواهد شد. البته اجرای این قانون در مدل های دیگر آشپزخانه کمی سخت و دشوار می باشد. معمولا در آشپزخانه U شکل ، سینک ظرفشویی در زیر پنجره تعبیه می شود. و بدین ترتیب در هنگام ظرف شستن به جای تماشای دیوار ، منظره زیبا تری را مشاهده خواهید کرد.

آشپزخانه U شکل

به هنگام انتخاب ظاهر ، سبک و رنگ آشپزخانه بایستی به بزرگی و میزان روشنایی آشپزخانه توجه داشته باشید. در طراحی آشپزخانه کوچک با پنجره ایی مرکزی شما می توانید از یک پالت رنگی سفید رنگ استفاده کنید. هم چنین از جمله عواملی که تاثیر بسزایی در حفظ روشنایی محیط خواهند داشت می توان به استفاده از سطوح مدرن درخشان ، درب های شیشه ایی و سطوح فلزی اشاره نمود. شما می توانید در آشپزخانه های بزرگ ، از رنگ های تیره ، سطوح چوبی و حتی سطوح طرح دار بهره مند شوید. معمولا آشپزخانه های U شکل برای خانه های بزرگ طراحی و اجرا می شوند. اجرای این مدل آشپزخانه نیاز به 3 دیوار متصل به هم دارد. و معمولا کارفرمایان برای ساخت آشپزخانه از فضای میان این دیوار ها استفاده می کنند. به علت این که آشپزخانه های U شکل از فضای بسیار زیادی برای جاسازی اشیاء برخوردار هستند. در مجموع آشپزخانه U شکل انتخاب بسیار مناسبی برای افرادی است که خواستار یک فضای بزرگ ، کارآمد و جذاب هستند. در ادامه با 7 علت استفاده از آشپزخانه U شکل آشنا خواهید شد.

آشپزخانه U شکل

1- استفاده بهینه از فضای موجود :

استفاده کامل از سه دیوار موجود در آشپزخانه ، یکی از ویژگی های اصلی آشپزخانه U شکل می باشد. در سایر مدل های آشپزخانه مانند آشپزخانه L شکل تنها از دو دیوار استفاده می شود. به همین علت آشپزخانه U شکل موجب افزایش کارایی فضا می شود. به عنوان مثال ، به هنگام کار کردن در این مدل آشپزخانه برای رسیدن از یک طرف کابینت ها به طرف دیگر ، تنها به یک گردش 180 درجه نیاز خواهید داشت. البته برای این کار بایستی کابینت ها بسیار به هم نزدیک شوند و این مدل آشپزخانه بسیار کم پیدا می شود. در مجموع این مدل آشپزخانه به علت نوع طراحی ، معمولا بزرگ تر بوده و فضای زیادی را برای پخت غذا ، تمیز کردن و جاسازی اشیاء فراهم می کند. در بیشتر آشپزخانه های U شکل ، کابینت ها به بخش های مختلف تقسیم شده و به بهترین شکل ممکن از تمامی دیوار ها استفاده می شود.

علت استفاده از آشپزخانه U شکل

2- برنامه ریزی ساده تر در طراحی کابینت :

معمولا در آشپزخانه های U شکل ، سینک ظرفشویی در زیر پنجره تعبیه می شود. و ضلع دیگر آشپزخانه به فضایی برای تعبیه گاز ، پخت غذا و در صورت نیاز فر اختصاص داده می شود. هم چنین کابینت های به گونه ایی طراحی می شوند که حداکثر استفاده بهینه از فضا صورت گیرد و فضای کافی برای جاسازی اشیاء وجود داشته باشد. و در ضلع مقابل گاز نیز یخچال و فریزر و سایر لوازم برقی قرار داده می شود.

علت استفاده از آشپزخانه U شکل

3- دیوار های خالی :

در آشپزخانه L شکل و یا آشپزخانه هایی که تنها دارای یک دیوار هستند ، برای ایجاد فضای کافی به منظور جاسازی اشیاء ، تعبیه کابینت هایی بالایی و پایینی ضرورت دارد. اما در آشپزخانه های U شکل به علت وجود کابینت کافی ، شما می توانید در صورت تمایل تنها از کابینت های پایینی استفاده نمایید و فضای بالای آن ها را خالی نگه دارید. به علت گسترش کابینت های پایینی در در طول سه ضلع دیوار ، امکان خالی نگه داشتن دیوار ها وجود دارد و شما می توانید فضای باز تری را در آشپزخانه ایجاد کنید. مخصوصا در صورتی که خواستار ایجاد فضایی دلباز هستید ، بهترین انتخاب برای شما استفاده از آشپزخانه U شکل است.

علت استفاده از آشپزخانه U شکل


حتما ببینید : 30 دکوراسیون آشپزخانه راهرویی همراه با 6 چیدمان استاندارد


4- امکان استفاده از کابینت های بزرگ در آشپزخانه :

شما می توانید برای ایجاد فضای بیشتر به منظور جاسازی اشیاء در آشپزخانه U شکل ، از کابینت های بزرگ و سراسری بدون صفحه کابینت بر روی یکی از دیوار ها استفاده کنید. آشپزخانه U شکل گزینه مناسبی برای مرتب نگه داشتن سطح صفحه کابینت های موجود در آشپزخانه می باشد. شما می توانید در صورت تمایل درب کابینت ها را به شکلی صاف و یکدست طراحی کنید و یا کابینت ها را به شکل کشو های متعدد و یا قفسه های باز طراحی کنید.

اصول طراحی آشپزخانه U شکل

5- طراحی سه جانبه برای آشپزخانه :

همان گونه که در ابتدای مطلب اشاره نمودیم ، آشپزخانه U شکل موجب ایجاد یک مثلث کاربردی میان یخچال، گاز و سینک ظرفشویی می شود این ویژگی باعث می شود کار های خود را به شکل کارآمد تر و راحت تر انجام دهید. البته بایستی در تمامی فضا های آشپزخانه ، قانون مثلث طلایی رعایت شود. زیرا رعایت این قانون نه تنها موجب ایجاد فضایی امن خواهد شد بلکه فضای راحت تری را برای انجام کار ها فراهم خواهد کرد.

اصول طراحی آشپزخانه U شکل

6- امکان افزودن میز غذا خوری به صفحه کابینت U شکل :

استفاده از آشپزخانه U شکل گزینه مناسبی برای خانه های کوچک می باشد و از مزیت های فراوانی نیز برخوردار است. در این مدل آشپزخانه به علت کوچک بودن فضا ، به بهترین شکل ممکن از دیوار ها استفاده می شود. هم چنین افزودن میز غذا خوری و یا میز صبحانه به صفحه کابینت ها ، منجر به صرفه جویی بیشتری در فضا خواهد شد. قرار دادن یک میز مجزا در آشپزخانه کوچک و باریک موجب می شود فضا کوچک تر از اندازه واقعی به نظر برسد.

اصول طراحی آشپزخانه U شکل

7- ایجاد نقطه مرکزی در آشپزخانه :

شما می توانید در صورت تمایل آشپزخانه U شکل را به صورت تک رنگ و یا با متریال یکپارچه مانند چوب طراحی کنید. اما در بیشتر مواقع طراحان داخلی از دو رنگ در طراحی این مدل آشپزخانه استفاده می کنند. که معمولا یکی از این رنگ ها سفید است.  استفاده از رنگ های تیره در آشپزخانه موجب می شود فضا شلوغ به نظر برسد. اما کاربرد رنگ سفید در آشپزخانه علاوه بر ایجاد فضایی مرتب ، باعث افزایش حس وجود فضای خالی می شود. در مجموع شما می توانید برای سطوح تیره از رنگ های تیره و برای سطوح بالایی از رنگ های روشن استفاده نمایید. با این کار نه تنها موجب ایجاد فضایی دلباز و فرح بخش خواهید شد بلکه جلوه خاص و منحصر به فردی را نیز فضای آشپزخانه می بخشید.

اصول طراحی آشپزخانه U شکل


این مطلب را هم ببینید :

دانلود صحنه آماده حمام و سرویس بهداشتی از Global Masterwork