نکات اساسی نصب پرده

یکی از اجزای دکوراسیون داخلی پرده ها هستند که به عنوان پوششی برای پنجره ها مورد استفاده قرار می گیرند. نقش پرده ها در دکوراسیون داخلی جلوگیری از ورود نور مزاحم ، بستن دید از بیرون به داخل و تنظیم دمای محیط داخلی است. تقریبا بیشتر پرده ها دارای یک عملکرد هستند ، و تفاوت آن ها با یک دیگر در شکل ظاهری و نحوه نصب می باشد. بدین صورت که نوع و فرم پرده بسته به سبک دکوراسیون متفاوت است. بنابراین برای همخوانی پرده ها با سایر اجزای دکوراسیون ، بایستی رنگ ، جنس و سبک پرده را مطابق با سبک دکوراسیون منزل انتخاب نمایید. بهتر است پیش از انتخاب و خرید پرده با شیوه های مختلف نصب پرده آشنا شوید. در این مطلب راه های مختلف نصب پرده ارائه شده است.

شیوه های مختلف نصب پرده

1- پرده والان دار : 

پرده والان دار یکی از محبوب ترین مدل های پرده می باشد. نصب پرده در صورتی که قسمت فوقانی آن در محل اتصال با میل پرده دارای والان باشد ، گزینه مناسبی برای دکوراسیون فضا های مختلف مانند نشیمن ، پذیرایی ، اتاق خواب و حتی در برخی اوقات ، آشپزخانه است. پرده می تواند دارای یک یا چند والان باشد. هم چنین تنظیم والان های پرده تنها با استفاده از یک پارچه امکان پذیر است. البته پرده هایی که در دوخت آن ها از دو یا چند پارچه استفاده می شود نیز می توانند یک یا چند والان داشته باشند. این به سلیقه خود شما بستگی دارد.

شیوه های مختلف نصب پرده

2- پرده به سبک مینیمال : 

امروزه سبک های مدرن و ساده در دکوراسیون داخلی ترند و مد روز هستند.. بنابراین در صورتی که علاقمند به سبک های مینیمال و ساده تر هستید می توانید پرده ها را بدون افزودن تزیینات اضافه مانند والان ، نوار ، گل میخ و … آویزان نمایید. پرده های ساده گزینه مناسبی برای سبک های میدسنچری ، مدرن ، مینیمال هستند. می توان با استفاده از دو یا چند رنگ یا طرح پارچه به طور کامل سادگی این پرده ها را از بین ببرید. توصیه می شود این طرح و رنگ ها مشابه و هماهنگ با یک دیگر انتخاب شوند.

شیوه های مختلف نصب پرده

3- جمع کردن پرده از یک سمت : 

یکی از شیوه های ساده و شیک نصب پرده جمع کردن پرده از یک سمت است. برای این کار نیاز به ابزار و تزیینات خاصی نیست و تنها با کمک نواری از جنس خود امکان پذیر است. این مدل نصب پرده نه به اندازه سبک های والان دار سخت و دشوار است و نه به اندازه ایی ساده است که باعث دلزدگی شما شود. جمع کردن پرده از یک سمت تنها یک طرف طرف پنجره را می پوشاند و سمت دیگر آن بدون پوشش باقی می ماند. این نوع شیوه نصب پرده مناسب فضای آشپزخانه و اتاق خواب می باشد اما در صورت تمایل می توان در فضای نشیمن و پذیرایی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

شیوه های مختلف نصب پرده

4- مدل هشتی : 

نصب پرده به شیوه هشتی تا حدود زیادی ساده است. در این شیوه بایستی پرده پیش از آویزان شدن از میل پرده به شکل هشت برش خورده تا فرم آن آماده شود. این مدل بر خلاف بسیاری از مدل های دیگر نیازی به گل میخ و نوار پرده ندارد و به محض آویزان نمودن پرده در جای مخصوص ، شکل خود را پیدا می کند. شما می توانید یک پرده ساده را با کشیدن الگوی برش در محل صحیح ، برش قسمت های اضافه و چرخ کردن لبه پرده به این شکل درآورید. این مدل پرده بیشتر مناسب سبک های مدرن است.

شیوه های مختلف نصب پرده

5- پرده چین دار : 

از دیرباز تا کنون پرده چین دار در دکوراسیون داخلی فضا های مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. قسمتی از این مدل پرده ها در زمان دوخت دارای چین می شود. معمولا چین در این مدل پرده در قسمت پایینی قرار می گیرد. البته این نکته که چین پرده دقیقا از کجا شروع شود بستگی به نظر شما دارد. قسمت بالایی این پرده ها شبیه پرده های ساده است و قسمت پایینی آن ها بسته به مقدار چینی که در نظر گرفته شده ، حالت پف دار دارد.

نکات اساسی نصب پرده

6- پرده به شکل اوورلپ : 

یکی دیگر از شیوه های نصب پرده این است که دو طرف آن که در سمت چپ و راست پنجره قرار می گیرد به صورت اوورلپ شده در نظر گرفته می شود. در این مدل ، دو طرف پرده در قسمتی از پنجره به روی هم می افتند و همپوشانی دارند. این کار را هم می توان با یک پارچه انجام داد و هم می توان از دو رنگ یا جنس مختلف پارچه استفاده نمود. شیوه نصب این مدل پرده به گونه ایی است که قسمت بالایی دو بخش آن ها کاملا روی هم می افتد ، اما بخش پایینی هر کدام در سمتی از پنجره جمع می شود.

نکات اساسی نصب پرده


حتما ببینید : طراحی منحصر به فرد گلدان مغناطیسی معلق


7- جمع کردن پرده با نوار یا طناب در گوشه پنجره : 

جمع کردن پرده با نوار یا طناب در یک طرف پنجره یکی از راه های بسیار ساده و راحت برای تزیین پرده های ساده می باشد. در این مدل ، می توان طرف دیگر پرده را به حالت آزاد باقی گذاشت. البته اگر دوست داشته باشید می توانید طرف دیگر را نیز به همین شکل جمع کنید. اما زیبایی این مدل در یک طرفه بودن آن است. و هر زمان که بخواهید می توانید پرده را کاملا آزاد کنید تا در هر دو طرف به شکل ساده و آزاد باشند.

نکات اساسی نصب پرده

8- افزودن یک پارچه با طرح و رنگ متفاوت در قسمت پایینی پرده : 

معمولا بیشتر پرده هایی که به شکل کاملا ساده و بدون تزئینات نصب می شوند پس از مدتی شما را خسته و دلزده می کنند. بهترین راه برای ایجاد تنوع در این مدل پرده ها ، افزودن چیزی به آن و یا جمع کردن آن به شکل خاص است تا از شکل اولیه خود خارج شوند. در صورتی که مایل نیستید پرده را جمع کنید ، یا دوست ندارید به آن چین و والان اضافه کنید. تنها کافیست قسمت پایینی پرده را برش زده و آن را با یک پارچه با طرح و رنگ متفاوت جایگزین کنید. در این حالت ، شما صاحب یک پرده ساده اما دو رنگ خواهید شد.

نکات اساسی نصب پرده

9- پرده های کاملا ساده : 

بر خلاف تصور عموم مردم ، پرده های کاملا ساده دارای طرفداران خاص خود است. یکی از مزایای پرده های ساده در مقایسه با سایر پرده ها ، نصب راحت آن ها می باشد. هم چنین همخوانی آن با سبک های مدرن امروزی از دیگر مزایایی این مدل پرده می باشد. این پرده ها گزینه مناسبی برای محیط های کوچک و تنگ هستند به علت این که عدم وجود طرح و تزیینات اضافه این مدل پرده مانع از شلوغی و بی نظمی در فضا می شود و موجب می شود فضا بزرگ تر به نظر برسد.

نکات اساسی نصب پرده

10- نصب پرده به شکل عمودی : 

یکی دیگر از شیوه های خارج کردن پرده ها از حالت ساده این است که به جای افزودن یک پارچه دیگر به قسمت پایینی و به شکل افقی ، آن را به صورت عمودی اضافه کنید. شما می توانید برای این کار از 2 پارچه مختلف اما هماهنگ استفاده کنید. هم چنین می توانید رنگ پارچه ها را متنوع انتخاب کنید. توصیه می شود از پارچه هایی استفاده کنید که یکی تم ساده و دیگری دارای تم طرح دار باشد و رنگ یا رنگ های به کار رفته در آن ها مشابه هم باشد.

روش های نصب پرده

11- نصب پرده به صورت نواری یک در میان :

نصب پرده به صورت نواری یک در میان یکی دیگر از شیوه های نصب پرده می باشد. به این صورت که یک نوار از رنگ شماره 1 ، سپس یک نوار از رنگ شماره 2 و مجددا نواری مانند نوار اول نصب کنید. شما می توانید تعداد نوار های به کار رفته را بسته به سلیقه شخصی خود افزایش دهید یا محل نوار ها را عوض کنید. توصیه می شود در این مدل بیش تر از دو رنگ استفاده نکنید.

روش های نصب پرده

12- نصب کل پرده به شکل والان : 

نصب کل پرده به شکل والان نیز یکی دیگر از راه های نصب پرده می باشد. در این مدل ، کل پرده به صورت والان در قسمت بالایی جمع می شود. در این مدل با توجه به این که پرده به صورت کاملا به شکل والان در می آید ، بهتر است حداقل دو یا سه والان در نظر گرفته شود.

روش های نصب پرده


این مطلب را هم ببینید :

مستند ساخت برج العرب – مستند دوبله فارسی ارتباطات مهندسی