سلب مسئولیت: این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و مرجع دانلود معماری هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

سازه‌های بتنی جزو مهمترین بخش‌های ساختمان محسوب می‌شوند چرا که عموما اقدامات اولیه و زیر‌بنای یک ساختمان با استفاده از ترکیبی از بتن و میلگرد ایجاد میشود. در نتیجه مانور دادن روی این بخش جایز است. آرماتور یا میلگرد که درون بتن قرار داده میشود پس از مدتی دچار پوسیدگی شده و از بین میرود.

مهندسان برای اینکه طول عمر آن را بیشتر کنند، اقدام به طراحی قطعه‌ای به نام اسپیسر کرده‌اند. امروزه اسپیسرها انواع متفاوتی دارند و آن‌ها را با توجه به اینکه قرار است در کجا به کار برده شود، مورد استفاده قرار می‌دهند. در ادامه هر آنچه که باید راجع به اسپیسر در سازه بتنی بدانید مورد بررسی قرار گرفته‌است.

معرفی مختصر اسپیسر

یکی از تجهیزات بسیار پرکاربرد و مفیدی که امروزه در ساخت و ساز از آن استفاده می‌شود، اسپیسر است. اسپیسر یا فاصله گذار محصولی است که مانند یک پوشش دور میلگرد قرار داده میشود تا در جای خود محکم قرار گرفته و دچار آسیب‌های احتمالی مثل پوسیدگی نشود. اسپیسرها به طور کلی به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

دسته‌بندی اسپیسرها بر اساس فاکتورهای مختلفی صورت میگیرد. ابعاد، میزان استحکام، شکل اسپیسر و… همگی میتواند در اینکه محصول مناسب، چه بخشی از سازه‌های بتنی است، تاثیر گذار باشد. جالب است بدانید که اسپیسرها حتی با جنس‌های مختلفی در بازار وجود دارند که در دسترس‌ترین و مقرون به‌صرفه ترین آنها، اسپیسرهای پلاستیکی است.

انواع اسپیسر در سازه بتنی

در ساختمان سازی بتن را در بخش‌های مختلف استفاده می‌کنند. قطعه ای که همراه با بتن و میلگرد یا آرماتور مورد استفاده قرار میگیرد، اسپیسر است که انواع مختلفی دارد. انواع اسپیسر در سازه بتنی می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

اسپیسر یوفیکس

از سری اسپیسرهای بسیار مفید و پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی اسپیسر یوفیکس است. برای این محصول شاخک‌های قفل کن میلگرد طراحی نشده و به جای آن نشیمنگاه کرسی دارد. در نتیجه میتوان هر نوع میلگردی را به صورت عمودی در آن قرار داد.

اسپیسر دابل فیکس

این نوع اسپیسر در سازه بتنی از دو قسمت متفاوت تشکیل شده است که شامل پایه و هد می‌باشد. برای اینکه بتوان این محصول را مورد استفاده قرار داد نیاز است تا روی هم فیکس شوند. ارتفاع پایه‌های این اسپیسر چیزی در حدود ۲٫۵ تا ۴ سانتی متر و ارتفاع هد آن نیز از ۸ تا ۱۸ سانتی متر متفاوت است.

اسپیسر در سازه های بتنی چه کاربردی دارد؟

اسپیسر در سازه های بتنی چه کاربردی دارد؟ 1

اسپیسر ساید فیکس

از این نوع محصول برای سازه‌های بتنی که وزن متوسط روبه بالایی دارند استفاده میشود. از آنجایی که یک قفل کن یک طرفه برای آن تعبیه شده است در نتیجه آن را به عنوان اسپیسر تقویتی در سازه‌هایی که کمبود اسپیسر دارند، مورد استفاده قرار می‌دهند.

اسپیسر ویل فیکس

این نوع اسپیسر بتن برای سطوحی که بتن ریزی آنها به صورت عمودی انجام شده مناسب است. دیوارها و ستون‌ها از جمله این نوع سطوح هستند. طراحی این محصول به گونه ای است که مانند یک مانع در برابر بتن سیال عمل میکند. قفل کن خودکار آن به قدری قوی است که میلگرد را به خوبی نگه میدارد، شاخک‌های اطراف آن نیز باعث کم کردن یا از بین بردن تاثیر ارتعاشات و ویبره‌ها می‌شود.

اسپیسر کیج فیکس

این نوع اسپیسر در سازه بتنی مناسب بخش‌های ستونی و شبکه ای است. یعنی از آن برای مواردی همچون پایه پله‌ها، قالب‌های لغزنده، قالب‌های بالا رونده و… استفاده میشود. در یک کلام میتوان گفت برای پروژه‌هایی که بسیار عظیم و با حجم بالا هستند این نوع اسپیسر مناسب است. اسپیسر کیج فیکس را عموما برای میلگردهای اسپیرال به کار می‌برند.

مزیت های استفاده از اسپیسر

قطعا تمامی کالاها یا محصولاتی که به بازار عرضه میشوند با هدف خاصی تولیده شده اند. توجه و حرکت در مسیر هدف مزیت‌هایی به همراه دارد. این موضوع برای اسپیسر در سازه بتنی نیز صدق میکند. از سری مزیت‌هایی که میتوان برای این محصول ذکر کرد در ادامه بررسی می‌شود.

  • استفاده از اسپیسر در سازه بتنی باعث بالا رفتن کیفیت سازه حین اجرا میشود.
  • به علت وزن کم و ابعاد کوچکی که دارد به راحتی حمل میشود.
  • قیمت مناسبی دارد که در مقابل کارایی‌های زیادش، قابل توجه است.
  • در طرح‌ها و ابعاد مختلفی طراحی و تولید میشود. این موضوع این امکان را به پیمانکار میدهد تا برای هر بخش نوع متناسبی به کار ببرد.
  • برای تمامی فضاهایی که بتنی هستند قابل استفاده است.
  • باعث حفظ فاصله بین دو میلگرد به صورت استاندارد می‌شود.
  • بین قالب بتن و خاموت فاصله استاندارد و مناسبی ایجاد می‌کند.
  • مواد اولیه به کار برده شده در ساخت اسپیسر به گونه ای است که با بتن سازگاری دارد.
  • مانع از پوسیدگی میلگرد و آرماتور میشود.

منبع : modernsazan.com

این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و سایت مرجع دانلود معماری هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد. محتوای این مطلب تبلیغاتی بوده و توسط سفارش دهنده تبلیغ آماده شده و سایت مرجع دانلود معماری مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد. قبل از هر اقدامی سایت هدف و صحت خدمات یا محصولات را کاملا بررسی کنید.