شیوه های طراحی اتاق بدون پنجره

در واقع هر انسانی برای داشتن یک زندگی سالم نیازمند نور خورشید می باشد. اما امروزه با زندگی شهری در خانه های کوچک و آپارتمانی ، مخصوصا در خانه های مرکز شهر ، گاهی از نظر معماری تعبیه پنجره در تمام اتاق ها امکان پذیر نبوده و بعضی از اتاق ها بدون پنجره طراحی می شوند. در آپارتمان هایی که تعداد زیادی واحد مسکونی در یک مکان کوچک ساخته می شوند ، گاهی مواقع بعضی از اتاق های این واحد ها رو به حیاط خلوت ساختمان باز شده و یا به دلیل داشتن دیوار مشترک با آپارتمان دیگر ، فاقد پنجره هستند و حتی تعبیه پنجره بر روی این دیوار ها به هیچ عنوان امکان پذیر نیست. در ادامه این مطلب با نحوه دکوراسیون اتاق بدون پنجره آشنا خواهید شد.

اتاق بدون پنجره 

نبود پنجره در یک مکان باعث تحت تاثیر قرار گرفتن هویت کلی آن فضا می شود. ایجاد فضای تاریک ، بزرگ ترین مشکل و از معایب یک اتاق بدون پنجره است. به همین علت در هنگام طراحی و دکوراسیون یک اتاق بدون پنجره حتما بایستی سیستم نورپردازی مناسبی را برای این فضا در نظر داشته باشید و به آن توجه ویژه ایی داشته باشید. در حقیقت در طراحی اتاق بدون پنجره بایستی به تمام جزئیات آن توجه نموده و با دقت بسیاری طراحی این مکان را انجام دهید. به عنوان مثال بایستی از رنگی برای دیوار ها استفاده کنید که موجب دلباز تر و روشن تر شدن فضا شوند. در واقع توصیه می شود از رنگ های روشن مانند رنگ سفید برای دیوار ها استفاده نمایید و از رنگ های گرم مانند قرمز ، زرد و نارنجی در تنالیته های روشن بهره ببرید تا از ایجاد فضایی دلگیر جلوگیری شود.

اتاق بدون پنجره 

هم چنین استفاده از رنگ های خنثی برای کفپوش  اتاق و فرش ها موجب ایجاد فضایی روشن تر و دلباز تر خواهد شد. و از رنگ های تیره تر برای بعضی از مبلمان مانند شلف ها، میز ها و … استفاده کنید تا علاوه بر ایجاد تعادل در فضا ، کنتراست میان رنگ ها نیز ایجاد شود. بدین ترتیب جزئیات و کنتراست ها ، حس نور و سایه های طبیعی را ایجاد کرده و اتاق را دلباز تر و فرح بخش تر جلوه می دهند.

اتاق بدون پنجره 

البته عدم وجود نور و روشنایی و ایجاد فضایی دلگیر تنها مشکل یک اتاق  بدون پنجره نیست. پنجره ها یکی از عناصر مهمی ارتباط با فضا و دنیای بیرون محسوب می شوند. به همین علت عدم وجود پنجره در اتاق نه تنها باعث ایجاد حس حضور در زندان و اسارت خواهد شد ، بلکه امکان تهویه هوای اتاق نیز وجود نخواهد داشت. به همین علت برای جلوگیری از ایجاد هوای خفه کننده و کاهش کیفیت زندگی در یک اتاق بدون پنجره بایستی اتاق به شکلی طراحی شود که در عین حفظ کیفیت مناسب هوای اتاق ، از راهکار های متناسب با این شرایط استفاده شود. در ادامه با شیوه های حفظ کیفیت زندگی در اتاق های بدون پنجره آشنا خواهید شد.

اتاق بدون پنجره 


حتما ببینید : 8 نکته کاربردی طراحی دکوراسیون نشیمن آرام و دعوت کننده


1- سیستم روشنایی :

همان گونه که در ابتدای مطلب اشاره نمودیم ، ایجاد فضایی تاریک ، بی روح و دلگیر بزرگ ترین مشکل اتاق بدون پنجره است. البته سیستم روشنایی و نور پردازی نه تنها برای اتاق های فاقد پنجره بلکه در تمامی اتاق ها به عنوان یک عنصر مهم و حیاتی محسوب می شود. اما در اتاق های بدون پنجره و فاقد نور طبیعی بایستی سیستم روشنایی و نور پردازی از بیشترین بازدهی برخوردار باشد. به همین علت در این نوع فضا ها ، برای تامین نور کافی و مورد نیاز افراد بایستی بر اساس کاربرد اتاق ، از سیستم های روشنایی متعدد و چند لایه ایی استفاده شود.

دکوراسیون اتاق بدون پنجره

2- تهویه هوا :

افزایش کیفیت هوای اتاق یکی دیگر از اقدامات طراحی اتاق بدون پنجره می باشد که بسیار حائز اهمیت است و به منظور افزایش کیفیت زندگی در این نوع فضا ها صورت می گیرد. برای این کار استفاده از یک سیستم تهویه هوای مناسب لازم و ضروری می باشد. استفاده از پنکه سقفی یکی از این شیوه ها می باشد. این وسیله و اکسسوری که مخصوصا در ماه های گرم سال بسیار کاربردی است ، در مقایسه با فن های معمولی تاثیر بیشتری در فضا ایجاد می کند و هم چنین ظاهر زیبا تر و خاص تری نیز به مکان می بخشد. علاوه بر این در صورتی که این مکان به فضای مرطوب نیز نزدیک است ، بایستی عایق بندی نم و رطوبت را نیز در آن انجام دهید.

دکوراسیون اتاق بدون پنجره

3- استفاده از تصاویر و عکس ها :

اتاق هایی که پنجره آن ها رو به منظره شهری ، آسمان ، طبیعت و کوچه باز می شود ، از فضایی دلباز و فرح بخش بهره مند هستند. اما در اتاق بدون پنجره پر کردن این خلاء ، کاری سخت و دشوار ، اما امکان پذیر می باشد. شما می توانید از تصاویر و عکس های زیبا و قابل توجه برای تزئین دیوار استفاده کنید و بدین ترتیب ارتباط متفاوت و خاصی میان اتاق با دنیای بیرونی ایجاد کنید. استفاده از این جزئیات مانع از ایجاد حس اسارت در اتاق فاقد پنجره خواهند شد.

دکوراسیون اتاق بدون پنجره

4- باغچه های عمودی برای دیوار های زنده :

یکی از زیباترین ترند های طراحی داخلی در چندین سال اخیر ، باغچه های عمودی می باشند. باغچه های عمودی یکی از ترفند های دکوراسیون داخلی برای ایجاد فضایی فرح بخش در اتاق بدون پنجره هستند. مخصوصا در صورتی که در شب ها از اتاق فاقد پنجره استفاده نشود ، استفاده از باغچه عمودی در آن باعث تصفیه هوای اتاق خواهد شد. البته به یاد داشته باشید که برای این کار بایستی از گیاهانی استفاده کنید که به نور خورشید نیاز نداشته باشند.

طراحی داخلی اتاق فاقد پنجره

5- استفاده از خلاقیت برای طراحی اتاق :

شما می توانید فضای اتاق بدون پنجره را با استفاده از خلاقیت خود و ایجاد طراحی های جالب و متفاوت به یک مکان پویا و سیال تبدیل کنید. در حال حاضر پروژه های خود ساخته بسیار کاربردی بوده و طرفداران زیادی دارد. شما می توانید در فضای مجاری به راحتی شیوه های ساخت اشیاء متفاوت در فضای خانگی را بیاموزید. با استفاده از خلاقیت خود به اتاق بدون پنجره خود ، کمی شخصیت و کاراکتر منحصر به فرد ببخشید.

طراحی داخلی اتاق فاقد پنجره

6- استفاده از شمع : 

استفاده از شمع های متعدد در فصل هایی مانند پاییز و زمستان ، برای خلق فضایی رمانتیک ، بسیار کاربردی خواهند بود. اما استفاده از شمع در اتاق بدون پنجره موجب ایجاد فضایی بسیار صمیمی تر و گرم تر شده و اتاق را تبدیل به مکانی دلنشین خواهد کرد.

طراحی داخلی اتاق فاقد پنجره


این مطلب را هم ببینید :

آموزش مدلینگ داخلی از عکس – مدلینگ داخلی از عکس با نرم افزار اسکچاپ