نکات کلیدی طراحی روشنایی سرویس بهداشتی

نورپردازی مناسب و عناصر روشنایی بخش یکی از فاکتور های مهم و تاثیر گذار در محیط زندگی به شمار می روند. انتخاب چراغ و سیستم روشنایی مناسب یکی از نکاتی است که در طراحی سرویس بهداشتی بسیار حائز اهمیت می باشد. پس از اتمام دکوراسیون و طراحی سرویس بهداشتی ، نورپردازی و سیستم روشنایی سرویس بهداشتی انتخاب می شود. پس از مشخص شدن مکان قرار گیری لوازم سرویس بهداشتی ، نقاط مختلف این مکان بر اساس کاربرد به بخش های مجزایی تقسیم می شوند. می توان از سیستم روشنایی متمرکز برای روشنایی قسمت روشویی و آینه استفاده نمود و برای روشنایی قسمت قرار گیری دوش حمام از سیستم نورپردازی متفاوتی بهره گرفت.

روشنایی سرویس بهداشتی

شما می توانید با استفاده از لوستر ها و چراغ های آویز در سرویس بهداشتی ، روشنایی متمرکزی را ایجاد کنید. بهتر است در سرویس بهداشتی از نور سفید استفاده کنید ، زیرا معمولا در مکان هایی مانند اتاق نشیمن که به تمرکز نیازی ندارد برای ایجاد فضایی آرام از نور زرد رنگ شبیه به نور خورشید استفاده می شود ، اما نور سفید مناسب فضای سروبس بهداشتی می باشد. معمولا چراغ های دیواری و یا چراغ های سقفی در سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از سیستم های غیر مستقیم روشنایی در سرویس بهداشتی علاوه بر کارآمد بودن ، از نگهداری آسان و راحتی نیز برخوردار هستند. می توان از این سیستم روشنایی در پشت آینه و یا اطراف آن استفاده نمود و فضایی دلباز تر و کاربردی را به وجود آورد. در ادامه این مطلب با اصول انتخاب سیستم روشنایی سرویس بهداشتی آشنا خواهید شد.

روشنایی سرویس بهداشتی

1- استفاده از هالوژن های سقفی : 

استفاده از هالوژن های سقفی علاوه بر طراحی و تزئین سقف ، سیستم روشنایی کارآمدی را در سرویس بهداشتی ایجاد می کنند. در صورتی که قصد دارید برای روشنایی سرویس بهداشتی از شیوه ایی اقتصادی و زیبا و شیک بهره ببرید بهترین گزینه برای شما هالوژن های سقفی هستند. معمولا از هالوژن های سقفی در کنار چراغ های سقفی استفاده می شود. با توجه به مکان قرار گیری لوستر سقفی ، هالوژن ها با فواصل مشخص در سقف تعبیه می شوند و موجب ایجاد سرویس بهداشتی مدرن و زیبایی خواهند شد. استفاده از این هالوژن ها در نقاط مختلف سرویس بهداشتی امکان پذیر است و می توان از این سیستم روشنایی برای روشنایی قسمت کابینت روشویی و آینه ، بخش های مختلف سقف و یا حتی برای تمرکز بیشتر بر روی دکوراسیون دیوار استفاده نمود.

روشنایی سرویس بهداشتی

2- سیستم روشنایی غیر مستقیم : 

همواره برای روشنایی تمام فضا ها از سیستم روشنایی و نور پردازی استفاده نمی شود. بلکه گاهی مواقع خلق فضایی زیبا و چشم نواز تنها هدف نورپردازی است. معمولا میزان روشنایی سیستم های روشنایی غیر مستقیم 0 تا 10 درصد می باشد. به طور معمول سیستم روشنایی غیر مستقیم ، لامپ های LED هستند. از این لامپ ها در ترکیب با چراغ های سقفی و یا در اطراف سقف های کاذب و یا در آینه ها استفاده می شود. این نوع نورپردازی در ترکیب با رنگ های خنثی و بافت چوب منجر به خلق فضایی زیبا و منحصر به فرد خواهد شد.

روشنایی سرویس بهداشتی

3- سیستم روشنایی دیواری : 

فضای سرویس بهداشتی با تعبیه چراغ های دیواری زیبا کاملا تغییر می کند. نحوه قرار گیری لامپ های دیواری می تواند به گونه ایی باشد که تنها بخش خاصی از دیوار و یا یک وسیله و اکسسوری را به شکلی خاص روشن کنند. مدل لامپ های دیواری بر اساس سبک مورد نظر شما  انتخاب خواهد شد و طراحی سرویس بهداشتی را کامل می کند. معمولا چراغ های دیواری به عنوان عنصر روشنایی بخش برای برجسته کردن آینه در اطراف آن استفاده می شود. لامپ های دیواری علاوه بر عنصر تزئینی ، کاربردی نیز هستند. استفاده از سیستم روشنایی دیواری در کنار نورپردازی سقف موجب ایجاد فضایی جذاب می شود. یکی از شیوه های روشنایی سرویس بهداشتی ترکیب لامپ های دیواری با هالوژن های سقفی می باشد. چراغ های دیواری در مقایسه با سایر سیستم های روشنایی از فرم و شکل متنوعی برخوردار می باشد و هماهنگی خوبی با سبک های مختلف دارند.

روشنایی سرویس بهداشتی


حتما ببینید : طراحی داخلی با سبک دانمارکی همراه با ویژگی های آن


4- سیستم روشنایی سرویس بهداشتی با توجه به نقاط مورد استفاده : 

از دیرباز تا کنون برای روشنایی مکان های مختلف از چراغ های سقفی استفاده می شود. همواره از لامپ های دیواری دکوراتیو در خانه های مدرن امروزی و کاخ های قدیمی استفاده می شود. این موضوع درباره سرویس بهداشتی نیز صدق می کند. برای روشنایی سرویس بهداشتی بایستی ابتدا سبک و تم مورد نظر خود را انتخاب نمایید و سپس برای روشنایی آینه و دستشویی از لامپ های دیواری به عنوان روشنایی مستقیم استفاده کنید. استفاده از چراغ های سقفی مانند هالوژن در قسمت حمام و دوش نیز امکان پذیر است.

نورپردازی سرویس بهداشتی

در حال حاضر در سرویس بهداشتی های مدرن و کاملا مجهز بیشتر از لامپ های LED استفاده می شود. در این نوع سیستم روشنایی امکان نورپردازی با رنگ های متنوع وجود دارد. و بدین ترتیب می توان با این سیستم روشنایی در سرویس بهداشتی فضایی گرم و یا سرد را به وجود آورد. هم چنین می توان از این سیستم نورپردازی در سقف کاذب ، تورفتگی های دیوار ها ، اطراف آینه ، زیر و اطراف کابینت روشویی استفاده نمود. هم چنین می توان با استفاده از این شیوه کابینت و طبقات موجود در سرویس بهداشتی را روشن نمود که علاوه بر کاربردی بودن به لحاظ بصری نیز موجب ایجاد فضایی زیبا خواهد شد.

نورپردازی سرویس بهداشتی

5- استفاده از چندین روشنایی سرویس بهداشتی در کنار یک دیگر : 

شما می توانید از لامپ های LED ، لامپ های دیواری و لوستر های سقفی در کنار هم استفاده نمایید. هم چنین می توان از دو عدد چراغ دیواری در اطراف آینه و از لامپ های LED و هالوژن های سقفی در قسمت وان و دوش حمام نیز استفاده کرد. طراحی سرویس بهداشتی با لوستر های آویز کلاسیک و یا مدرن کامل شده و در نهایت موجب ایجاد فضایی زیبا و چشم نوار خواهد شد.

نورپردازی سرویس بهداشتی

6- انتخاب عنصر روشنایی بخش بر اساس سبک طراحی سرویس بهداشتی : 

سبک های متنوعی برای طراحی و دکوراسیون سرویس بهداشتی وجود دارد. در صورت علاقمند بودن به سبک کلاسیک برای طراحی سرویس بهداشتی به این سبک بایستی تمام لوازم موجود در این مکان ، از جمله کابینت ، آینه و لوستر و یا چراغ دیواری را باید به سبک کلاسیک انتخاب کنید. و اگر به سبک مدرن و یا مینیمال علاقه دارید ، می توانید چراغ و عناصر روشنایی بخش این مکان را بر اساس سبک موجود انتخاب کنید. به یاد داشته باشید ، که اگر از چندین عنصر نور پردازی استفاده می کنید برای ایجاد فضایی متعادل و زیبا بایستی چراغ های دیواری مورد استفاده در اطراف آینه و روشویی با چراغ ها و لوستر سقفی موجود هماهنگی داشته باشند. معمولا ابتدا سبک طراحی سرویس بهداشتی انتخاب می شود و پس از اتمام طراحی ، سیستم روشنایی سرویس بهداشتی مشخص می شود ، بنابراین با توجه به سبک موجود می توانید به راحتی چراغ مناسب را انتخاب نمایید و نورپردازی فضای مورد نظر خود را انجام دهید.

نورپردازی سرویس بهداشتی


این مطلب را هم ببینید :

خرید پستی کل مجموعه آبجکت ،متریال و آموزش های سایت