انواع چوب و کاربرد آن در طراحی داخلی

چوب یکی از عناصر کاربردی و تزئینی در طراحی داخلی به شمار می رود که بسیار محبوب و پر طرفدار بوده و زیبایی خاص و منحصر به فردی به محیط زندگی می بخشد. چوب در انواع مختلف و گوناگونی موجود است. علاوه بر تمام مزایای چوب , نوع چوب مصرفی در هر مکانی بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که به جادوی چوب در دکوراسیون داخلی معتقد هستید و خواستار کاربرد چوب در دکوراسیون داخلی منزل خود هستید این سوال برای شما پیش می آید که چه نوع چوبی مناسب دکوراسیون منزل شما است و برای هر یک از بخش های خانه کدام چوب خانه قابل استفاده است. در این مطلب به بررسی ویژگی چوب و انواع چوب و کاربرد آن در طراحی داخلی پرداخته شده است.

کاربرد چوب در دکوراسیون داخلی

برای کاربرد چوب در دکوراسیون داخلی منزل و یا محیط کار بایستی با ویژگی ها و خصوصیات کلی انواع چوب آشنا باشید. و بدین ترتیب می توانید به راحتی چوب مناسب برای هر مکانی را انتخاب کنید. این که هر چوب در کدام مکان کاربرد بیشتری داشته و برای چه کاری مورد استفاده قرار می گیرد ، تاثیر بسزایی در ماندگاری و مقاومت آن خواهد داشت. بنابراین در صورتی که خواستار استفاده از چوب در دکوراسیون منزل خود هستید بایستی ابتدا به بررسی ویژگی های انواع مختلف آن پرداخته و بهترین و مناسب ترین چوب را برای مکان مورد نظر انتخاب کنید.

کاربرد چوب در دکوراسیون داخلی

کاربرد چوب در دکوراسیون داخلی

1- چوب درخت شاه بلوط : 

در نواحی شمال کشور بیشتر درخت شاه بلوط رشد می کند. چوب درخت شاه بلوط ، سخت ، محکم و انعطاف پذیر است و با توجه به بافت فشرده ایی که دارد به راحتی خم شده و می شکند. همین موضوع منجر به کاربرد آسان و راحت چوب شاه بلوط شده و در نتیجه کار کردن و پردازش آن بسیار ساده می باشد. یکی از ویژگی های چوب شاه بلوط جذب رنگ به خود است که باعث ساده شدن رنگ آمیزی آن شده است. هم چنین این چوب مقاومت بالایی در برابر آب و رطوبت دارد. از این چوب بیشتر در ساخت مبلمان به عنوان بدنه و روکش استفاده می شود.

کاربرد چوب در دکوراسیون داخلی

2- چوب درخت توس : 

درخت توس یا غان ، بیشتر در مناطق شمالی و شمال غرب ایران پرورش می یابد. چوب این درخت ، نازک، محکم بوده بافت متوسطی دارد. این چوب در عین حال که به راحتی خم می شود ، از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. تقسیم و برش دادن چوب درخت توس به سختی صورت می گیرد و در زمان خشک شدن ، ترک بر می دارد. این چوب گزینه مناسبی برای فضا های باز نمی باشد و به سرعت دچار پوسیدگی می شود. یکی از ویژگی های این چوب ، رنگ آمیزی راحت آن است و به همین علت بیشتر برای مبلمان و حکاکی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد چوب در دکوراسیون داخلی

3- چوب بلوط : 

درخت بلوط بیشتر در جنگل های منطقه زاگرس رشد می کند. درخت بلوط بسیار به درخت شاه بلوط شباهت دارد و در برخی از مواقع با آن اشتباه گرفته می شود. درخت بلوط در انواع مختلفی وجود دارد. بسته به نوع منطقه ایی که درخت بلوط رشد می کند انعطاف و سختی آن متفاوت می باشد. اما به هر حال خیلی کم مورد استفاده قرار می گیرد. این چوب به راحتی تقسیم شده و ترک می خورد. چوب درخت بلوط به علت تنوع بسیار بالا در انعطاف پذیری بالا و یا پایینی وجود دارد و هم چنین مقاومت بسیار بالایی در در برابر نم و رطوبت دارد. تقریبا می توان این گونه اظهار داشت که بهترین نوع چوب برای رنگ آمیزی است. نوع انعطاف پذیر این چوب در زمینه مبلمان و به عنوان روکش مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد چوب در دکوراسیون داخلی

4- چوب درخت گردو : 

تقریبا در تمام نواحی کشور درخت گردو رشد و پرورش می یابد. و یکی از درختان تنومند و سنگین محسوب می شود. درخت گردو در برابر شرایط محیطی و فیزیکی بسیار مقاوم می باشد. این درخت سالیان سال رشد کرده و بسیار بلند می شود و تقسیم و برش دادن آن نیز به راحتی صورت می گیرد. این چوب تنها در مکان های خشک کاربرد دارد و گزینه مناسبی برای نواحی مرطوب نیست. حکاکی بر روی چوب گردو بسیار ساده است. این چوب انتخاب ارزشمندی به لحاظ زیبایی برای مبلمان محسوب می شود. هم چنین چوب گردو در کار های دارای حکاکی و پیچ و تاب گزینه بسیار ایده آلی به شمار می رود.

کاربرد چوب در دکوراسیون


حتما ببینید : 12 رنگ آمیزی متفاوت برای رنگ دیوار اتاق خواب 


5- چوب درخت افرا : 

درخت افرا ، بیشتر در جنگل های شمال کشور رشد و پرورش می یابد. چوب این درخت سخت ، سفت بود و دارای بافت فشرده ایی می باشد. چوب افرا به راحتی پردازش شده و از انعطاف بسیار بالایی برخوردار می باشد. این چوب در مکان های مرطوب به راحتی دچار پوسیدگی شده و از بین می رود. هم چنین به راحتی ترک می خورد. چوب افرا به عنوان روکش مبلمان مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد بسیاری در طراحی لوازم آشپزخانه و حکاکی ها دارد.

کاربرد چوب در دکوراسیون

6- درخت گیلاس : 

به طور کلی درخت گیلاس بیشتر در باغ ها و باغچه های مناطق سرد و معتدل پرورش داده می شود. چوب این درخت سخت و محکم است و دارای بافت نازکی می باشد. پردازش چوب این درخت به سادگی صورت می گیرد و به راحتی قابل استفاده می باشد. این چوب مقاومت خوبی ندارد. چوب درخت گیلاس گزینه مناسبی برای فضا های باز و محیط های خارج از منزل نیست زیرا به سرعت دچار پوسیدگی شده و از بین می رود. چوب گیلاس به راحتی رنگ می شود. چوب این درخت در طراحی مبلمان و در طراحی داخلی به عنوان روکش مورد استفاده قرار می گیرد و گزینه مناسبی برای معرق کاری می باشد.

انواع چوب و کاربرد آن در طراحی داخلی

7- چوب ماهون : 

در واقع درخت ماهون ،درخت ملی جنوب آمریکا محسوب می شود و درخت مناطق گرمسیری رشد و پرورش می یابد. چوب درخت ماهون بافت سختی دارد و از انعطاف پذیری بسیار کمی برخوردار است. کاربرد این چوب بسیار راحت بوده به راحتی پردازش می شود. ترک خوردگی این چوب بسیار کم می باشد. چوب ماهون مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط آب و هوایی مناطق مختلف دارد و با وجود کیفیت بالا به عنوان کفپوش ، روکش ، بدنه مبلمان مدرن و کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع چوب و کاربرد آن در طراحی داخلی

8- چوب درخت عرعر : 

درخت عرعر در مناطق خشک رشد و پرورش می یابد و از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. چوب این درخت سخت و سنگین بوده و دارای بافت فشرده ایی می باشد. اما با این وجود به راحتی قابل استفاده می باشد. چوب این درخت به راحتی پردازش می شود. با توجه به مقاومت بالای این چوب در مناطق خشک به راحتی می توان از لاک الکل بر روی آن استفاده کرد. اما رنگ های پایه آب برای استفاده بر روی این چوب مناسب نیستند. این چوب بیشتر برای ساخت مبلمان مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع چوب و کاربرد آن در طراحی داخلی


این مطلب را هم ببینید :

مستند سد هوور – طراحی و ساخت یکی از سنگین‌ترین و بلندترین سدهای جهان