معیارهای انتخاب نورپردازی غذا خوری

اکثر عموم تمایل به صرف غذا در مکانی با نور کافی و مناسب دارند. در حقیقت فردی وجود ندارد که علاقمند به میل غذا در غذا خوری تاریک باشد و دید خوبی به اطراف خود نداشته باشد. و یا حتی بر عکس خوردن غذا در مکانی با نور زیاد نیز مشکل ساز است و موجب اذیت چشم و سایه اندازی زیاد می شود. یکی از راه های دوام و استحکام روابط خانوداگی غذا خوردن با اعضای خانواده است. در حقیقت زمان صرف غذا، وقت مناسبی برای برقراری تعامل با سایر افراد خانواده، اشتراک گذاشتن ایده ها و صحبت نمودن در مورد اتفاقات روزانه می باشد. بنابراین فضای ناهار خوری باید دعوت کننده باشد تا حس مثبتی را به مخاطب القا نماید. به همین علت طراحی دکوراسیون ناهار خوری بسیار حائز اهمیت است و این فضا باید به خوبی روشن باشد. بیشتر خانه ها برای نورپردازی غذا خوری از یک منبع منفرد استفاده می نمایند. ولی آیا از وجود راهکار های بیشتر برای نورپردازی غذا خوری آگاه هستید؟

در این مطلب 10 راهکار برای ایجاد نور ایده آل و چگونگی انتخاب نورپردازی غذا خوری ارائه شده است تا شما همراهان گرامی علاوه بر عملکرد آن در روشنایی فضا با نکاتی برای تصمیم گیری در مورد استفاده از آویز ها، لوسترها یا روشنایی آشنا شوید:

موقعیت :

فضای ناهار خوری با استفاده از روشنایی های معلق مانند لوستر یا چراغ های آویز بسیار زیبا می شود. فقط باید مطمئن شوید که پایه نور در مرکز میز ناهار خوری قرار گرفته تا تاثیرات خوبی در فضا ایجاد کند.

ارتفاع :

نورپردازی غذا خوری به منظور جلوگیری از مسدود شدن دید، باید بالاتر درنظر گرفته شود. و هم چنین باید به اندازه کافی کم باشد تا فضای واقعی را روشن کند.

 

در ادامه 10 نکته کاربردی نورپردازی غذا خوری ارائه شده است که به شما در انتخاب درست و مناسب روشنایی غذا خوری کمک خواهد کرد.

1- در نظر گرفتن شکل و اندازه میز غذا خوری

شکل و اندازه میز ناهار خوری می تواند شما را در روشنایی متناسب یاری رساند. توصیه می شود برای میز های گرد از چراغ های گرد، کاسه ایی یا شش ضلعی استفاده نمایید. اگر میز شما مربع و یا مستطیل شکل است می توانید از  نورپردازی خطی با آویز های خطی استفاده نمایید. هم چنین دقت به تناسب اندازه نور و میز نیز حائز اهمیت است.

نورپردازی غذا خوری

2- دید را مسدود نکنید.

بعضی از اتاق های ناهار خوری از منظره ایی زیبا، یک تصویر جالب و یا دکوراسیون زیبای دیواری بهره مند هستند. اگر این موارد در فضای غذا خوری شما وجود دارد ابتدا اطمینان حاصل کنید که روشنایی مانع دیده شدن آن ها نمی شود، و سپس در ارتفاعی بالاتر از حد معمول و هم چنین بالاتر از سطح چشم از روشنایی های تو خالی، باز تر استفاده نمایید تا دید خوبی از تمامی فضا داشته باشید.

3- انتخاب سبک دکوراسیون

انتخاب روشنایی بستگی به سبک دکوراسیون فضای شما دارد. در حقیقت شما باید تصمیم بگیرید که علاقمند به سبک کلاسیک یا مدرن هستید. برای سبک مدرن از چوب، طناب و متریال های طبیعی تر برای گرم تر شدن فضا و روشنایی استفاده نمایید و برای سبک های رسمی تر، از روشنایی های بلوری به همراه فلزاتی مثل برنز یا طلایی استفاده کنید.

4- اندازه و شکل متناسب روشنایی

اندازه و شکل روشنایی بر فضای شما بسیار تاثیر گذار خواهد بود. بنابراین بهتر است روشنایی، به اندازه، ۳۰ سانتی متر در تمامی جهات از میز غذا خوری کوچک تر باشد. شیوه دیگر تعیین اندازه و شکل متناسب روشنایی، ترکیب طول و عرض اتاق می باشد. و سپس از مجموع به عنوان عددی برای قطر روشنایی استفاده نمایید.

5- ترکیب روشنایی های بیشتر

بیشتر خانه ها برای فضای ناهار خوری از یک نور استفاده می نمایند که در بیشتر موارد کافی نیستند. شما می توانید به نقاط کانونی نور های بیشتری را اضافه نمایید. روشنایی محصور یا مسیری را به عنوان نقطه زیبای منزل مد نظر قرار دهید. از آینه برای تاثیرات انعکاسی استفاده نمایید.

نورپردازی غذا خوری


حتما ببینید : ایده های طراحی 20 نمونه دفتر کار خانگی به سبک صنعتی


6- سوئیچ دیمر را اضافه کنید

در حقیقت علاوه بر اتاق نشیمن و اتاق خواب، فضای غذا خوری نیز به یک سوئیچ دیمر نیاز دارد. در فضای ناهار خوری با توجه به نیاز و حال و هوا می توانید تغییراتی را اعمال کنید. به طور مثال: برای مهمانی های شام رسمی تر، فضای روشن ایده آل است و گاهی اوقات فضا های کمی کم نور تر که با نور شمع تلفیق شده باشد منجر به خلق فضایی آرامش بخش می شوند. بنابراین برای تنظیم و کم و زیاد نمودن نور فضا برای ساعات مختلف شبانه روز و بسته به نیاز، استفاده از سوئیچ دیمر راهکار خوبی محسوب می شود.

7- درباره میزان نور تصمیم بگیرید.

در دکوراسیون داخلی غذا خوری و یا سایر قسمت های منزل برای دریافت نورکافی و برای انتخاب مناسب روشنایی باید به توان الکتریکی کل روشنایی های منزل در کنار یک دیگر توجه نمایید. در حقیقت بایستی بدانید دوست دارید تا چه اندازه فضا روشن شود. و کدام قسمت ها به نور کمتر و کدام قسمت ها به نور بیشتر نیازمند هستند. تا به این ترتیب در تمامی قسمت ها با میزان و شدت نور کافی تعادل ایجاد شود. بنابراین انتخاب نورپرداری مناسب، نوع روشنایی و انتخاب شدت نور مناسب و تصمیم گیری درست در این مورد بسیار مهم می باشد و باید اولویت قرار داده شود.

8- انتخاب روشنایی مناسب

انتخاب وسایل روشنایی محدود می باشد. زیرا باید برای انتخاب آن ها به سبک طراحی، متریال، اندازه، شکل، رنگ و نیاز توجه نمایید. به طور مثال: اگر تمایل به روشنایی ظریفی در فضا هستید، می توانید از آویز ها و یا اشکال فانوسی و یا روشنایی های محصور تر برای افکت گذاری و یا حصیری برای ایجاد سایه استفاده نمایید. و برای ایجاد نور بیشتر از لوستر های باز و شیشه ایی و آویز بهره بگیرید. و حتی می توانید با استفاده از بعضی چراغ ها بر روی دیوارها و سقف ها الگو هایی ایجاد نمایید. تمامی این موارد با توجه به نیاز، ابعاد فضا و سلیقه افراد متغییر است.

نورپردازی غذا خوری

9- اهمیت سقف

اگر سقف غذا خوری شما مسطح است انتخاب چراغ های روشنایی راحت تر می شود. ولی اگر سقف شما شیبدار باشد، با چالش بیشتری برای نورپردازی غذا خوری روبرو هستید. شما باید برای نصب و جهت قرارگیری، میزان چرخش و ارتفاع سقف دقت بیشتری داشته باشید و معیار های بیشتری را مد نظر قرار دهید. به طور مثال: در مکان های کم ارتفاع، استفاده از روشنایی های مرتفع، موجب برهم ریختن زیبایی دکوراسیون، کوتاه تر نشان دادن فضا و برهم زدن تعادل می شود.

10- روشنایی های جذاب و کاربردی

در انتخاب روشنایی توجه به معیار های زیباشناسی بسیار تاثیر گذار است. به طور مثال اگر قصد دارید مرکز توجه در دکوراسیون متمرکز بر روی نور باشد، از لوستر های بزرگ با جزئیات بیشتر استفاده نمایید. ولی اگر تمایل دارید سایر اجزای دکوراسیون اتاق ناهار خوری مورد توجه باشند، نورپردازی ساده تری را اعمال کنید. ولی در هر صورت به خاطر داشته باشید، نور در دکوراسیون و احساسات کاربران نقش بسزایی دارد. و هر سبکی باید مثل یک اثر هنری در منزل با دقت انتخاب شود تا جذاب، دعوت کننده، زیبا و مهم تر از همه کاربردی باشد.

معیارهای انتخاب روشنایی غذاخوری

منبع : homedesignlover

ترجمه : از تحریریه مرجع دانلود معماری


این مطالب را هم ببینید :

دانلود پلان مرکز خرید

آموزش Unity در معماری – گردش مجازی در فضا