ویژگی رنگ ها در دکوراسیون داخلی
دنیای رنگ ها پر از راز و رمز است. هر رنگی دارای خصوصیات و ویژگی هایی مختص به خود می باشد که با کاربرد در دکوراسیون داخلی ویژگی های خود را به دکوراسیون می بخشد. هر فردی با توجه به خصوصیات و روحیه خود ، ار رنگی مطابق با خصوصیات خود در دکوراسیون منزلش استفاده می نماید. در واقع انتخاب رنگ تا حدود زیادی سلیقه ایی است. با این وجود ، علاوه بر سلیقه ، عوامل دیگری نیز در انتخاب ترکیب رنگ در دکوراسیون تاثیر گذار هستند. روانشناسی رنگ ها یکی از این عوامل می باشد. روانشناسی رنگ ها به شما نمی گوید کدام رنگ زیباست و کدام یک نیست ، زیرا این موضوع بستگی به نظر و سلیقه شما دارد. روانشناسی رنگ ها به شما می گوید که هر رنگی چه تاثیراتی بر روی روحیه شما دارد. و بدین ترتیب به شما در کاربرد رنگ مناسب برای دکوراسیون کمک خواهد کرد. در صورتی که با ویژگی های یک رنگ آشنا باشید ، می توانید از آن ها به نفع خود استفاده کنید و از مزایای آن ها در دکوراسیون داخلی بهره مند شوید. در میان تمامی رنگ ها رنگ های شاد دارای خصوصیاتی هستند که ممکن است دانستن این ویژگی ها برای شما جالب باشد. شما می توانید با استفاده از این رنگ ها فضای خانه خود را دچار تغییر و تحول کنید و انرژی مثبتی به خانه خود ببخشید. به همین علت آشنایی با روانشناسی رنگ ها بسیار اهمیت دارد. در این مطلب با ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی و ویژگی این رنگ ها آشنا خواهید شد.
راهنمای ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی
1- رنگ سبز :
سبز یک رنگ سرد محسوب می شود. افراد بسیاری علاقمند به رنگ سبز هستند و آن را به سایر رنگ ها ترجیح می دهند ، زیرا چیزی در آن می بینند که شاید ما متوجه آن نیستیم. رنگ سبز برگرفته از طبیعت می باشد به همین علت قابلیت افزودن برخی از ویژگی های طبیعت را به دکوراسیون منزل دارد. و باعث القای حس طبیعت به فضای داخلی خانه می شود. سبز باعث ایجاد ثبات و آرامش در فرد می شود. این آرامش و ثبات از جمله ویژگی هایی است که ریشه در طبیعت دارد. در واقع می توان گفت تمام خصوصیات رنگ سبز برگرفته از طبیعت است. یا مشاهده رنگ سبز ، قطعا گیاهان نخستین چیزی هستند که به ذهن هر فردی خطور می کنند. زیرا رنگ گیاهان نیز سبز می باشد. رنگ سبز هم می تواند همان میزان آرامشی را که حضور شما در طبیعت یا حضور گیاهان در منزلتان ایجاد می کنند را فراهم نماید. تازگی و طراوت نیز از دیگر ویژگی های رنگ سبز می باشد. نوعی سر زندگی در رنگ سبز وجود دارد که باعث تقویت روحیه می شود و انرژی مثبت محیط را به حداکثر می رساند. رنگ سبز پر از انرژی است که به فرد امید زندگی می دهد. سفید ، خاکستری ، صورتی و لیمویی از بهترین رنگ هایی هستند که با رنگ سبز هماهنگ می شوند.
2- رنگ آبی :
آبی رنگ آسمان است. هر فردی از کودکی از رنگ آبی به عنوان رنگ آسمان و دریا در نقاشی های خود استفاده کرده است. حال ذهن خود را از هر چیزی دور کرده و به آسمان و دریا بیندیشید. مطمئنا حس آرامش و رویا را خواهید داشت. آبی یکی از رنگ های سرد محسوب می شود. و تداعی کننده آسمان بی کران و آرامش دریا است. و ناخودآگاه حس رهایی را در وجود شما به وجود می آورد. آبی برخلاف رنگ های تند و تیز ، باعث از بین رفتن تنش ها از جسم و ذهن شما خواهد شد و آرامش را جایگزین آن می کند. اگر قصد ایجاد فضایی ریلکس کننده را دارید ، آبی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. رنگ آبی با رنگ های سفید ، شیری ، کرمی و خاکستری به خوبی هماهنگ خواهد شد.
3- رنگ زرد :
رنگ زرد ، یکی از رنگ های گرم محسوب می شود. این رنگ تاثیر بسزایی در ایجاد تحرک و شادی دارد. و باعث مصمم شدن شما در تصمیم گیری ها خواهد شد. از ویژگی های رنگ زرد که در دکوراسیون داخلی تاثیر گذار است ، خلاق و نو اندیش شدن فرد است. زرد باعث می شود فکر های جدید به ذهنتان برسد. این رنگ قابلیت افزایش حس تمرکز در انسان خواهد شد. به همین علت توصیه می شود از این رنگ در فضا های مخصوص تمرکز بهره مند شوید. زرد ، رنگی شاد است که هیجان و شادی را به دکوراسیون منزل شما می بخشد. اگر از این رنگ به درستی و در کنار سایر رنگ ها استفاده شود ، نشاط و قدرت خلاقیت به فضای منزل شما خواهد بخشید. البته فراموش نکنید که استفاده بیش از حد از رنگ زرد در دکوراسیون داخلی ، باعث افسرده شدن فرد خواهد شد. رنگ زرد به خوبی با رنگ هایی مانند شیری ، خاکستری ، سفید و نارنجی هماهنگ خواهد شد.
حتما ببینید : رنگ مناسب برای کاناپه در سبک های متفاوت دکوراسیون
4- رنگ نارنجی :
نارنجی یکی دیگر از رنگ های گرم می باشد. این رنگ پر از حس هیجانات زندگی و افکار زندگی بخش است. این رنگ به علت داشتن انرژی زیاد ، در صورت کاربرد در دکوراسیون داخلی ، به سادگی فضا را پر کرده و بر روی شما نیز تاثیر می گذارد. برخی از افراد معتقدند که می توان نارنجی را رنگ خوشبختی نامید. برخلاف رنگ زرد ، که در صورت استفاده بیش از حد باعث ایجاد حس افسردگی می شود ، رنگ نارنجی باعث ایجاد شور و نشاط در فرد می شود و تمامی عوامل افسردگی را از بین خواهد برد. کاربرد رنگ نارنجی در دکوراسیون باعث ایجاد حس خوب در فضا خواهد شد. استفاده از رنگ نارنجی در طراحی داخلی توجه هر بیننده ایی را به خود جلب می کند. هم چنین افزایش اشتها از دیگر ویژگی های رنگ نارنجی می باشد. به همین علت بیشتر افراد از این رنگ برای دکوراسیون فضای ناهار خوری خود بهره مند می شوند. رنگ نارنجی با رنگ هایی مانند زرد ، سفید و خاکستری به خوبی هماهنگ می شود.
5- رنگ قرمز :
رنگ قرمز به عنوان پادشاه رنگ های گرم شناخته می شود. این تند و تیز از جسورانه ترین گزینه هایی است که در هنگام انتخاب ترکیب رنگ در دکوراسیون در پیش روی هر کسی قرار دارد. رنگ قرمز نماد عشق ، شوق و شادی است. هم چنین افرادی که به رنگ قرمز علاقه دارند ، معمولا افرادی شجاع و جسور هستند. انرژی و ثبات دو ویژگی بارز رنگ قرمز محسوب می شوند. استفاده از رنگ قرمز حتی در در مقیاس های کوچک نیز تاثیر بسیار زیادی روی دکوراسیون داخلی می گذارد. به همین علت باید محتاطانه از آن استفاده نمود. قدرت جلب توجه رنگ قرمز از همه رنگ ها بیش تر است. شما می توانید در دکوراسیون نشیمن و اتاق غذا خوری از رنگ قرمز استفاده کنید. هم چنین کاربرد این رنگ در سایر بخش های منزل نیز امکان پذیر است. تنها به شرطی که حدود استفاده از آن رعایت شود. رنگ قرمز به خوبی با رنگ های سفید ، مشکی ، خاکستری و سورمه ایی هماهنگ می شود.
6- رنگ بنفش :
بنش نه رنگ گرمی است و نه سرد. این رنگ ، ترکیبی از رنگ های سرد و گرم است به همین علت می توان از آن در هر دو نقش استفاده نمود. کاربرد رنگ بنفش در کنار رنگ های گرم ، باعث گرم شدن این رنگ خواهد شد و برعکس این موضوع نیز در کنار رنگ های سرد صدق خواهد کرد. استفاده از رنگ بنفش برای ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی ، یک انتخاب شاهانه می باشد. بنفش تیره دارای سنگینی و وقار خاصی می باشد در عین حال بنفش روشن بیش تر ملایم و آرامش بخش است. ایجاد خلاقیت ، جلب نظر و آرامش بخشی از خصوصیات بارز رنگ بنفش می باشد. هر فردی از رنگ بنفش در دکوراسیون استفاده نمی کند و به همین دلیل رنگ بنفش تبدیل به یک رنگ خاص و متمایز شده است. استفاده از طیف های روشن تر بنفش در هر فضایی امکان پذیر است اما طیف های تیره آن بهتر است در مقیاس کوچک و فضاهای بزرگ مورد استفاده قرار گیرد. رنگ بنفش را به خوبی با رنگ های صورتی ، سفید ، نیلی و خاکستری هماهنگ می شود.
این مطلب را هم ببینید :
دانلود مدل سه بعدی خانه مدرن به صورت کامل
نظرات (0)