هنر تزئینی پتینه کاری

در واقع پتینه کاری هنری است که در زمینه های بسیاری از جمله دکوراسیون داخلی کاربرد دارد. معمولا پتینه برای برجسته ساختن یک یا بخشی از یک دیوار استفاده می‌ شود. در این مطلب از سایت پتینه روی دیوار به طور مختصر آموزش داده شده است. پتینه کاری به تخصص حرفه ایی نیاز ندارد، بنابراین اگر به این هنر تزئینی علاقمند هستید، می توانید با ابزار ساده‌ ایی مانند اسفنج و پارچه دیوار منزل خود را تزئین نمایید.

پتینه روی دیوار

آموزش پتینه روی دیوار :

1- پتینه روی دیوار با استفاده از اسفنج : 

پتینه روی دیوار با استفاده از اسفنج دقیقا به همان سادگی پاشیدن رنگ روی کاغذ است. پس از خشک شدن رنگ دیوار، یک تکه اسفنج را به رنگ آغشته نمایید و با ضربه به نقاط مختلف دیوار بزنید.

پتینه روی دیوار

۲- پتینه روی دیوار با استفاده از پارچه :

پتینه با پارچه دقیقا مشابه به شیوه قبلی است. تنها با این تفاوت که بافت ایجاد شده روی دیوار کمی متفاوت خواهد بود. انتخاب هر یک از این شیوه ها بسته به سلیقه شما است.

در این شیوه با مچاله نمودن تکه‌ های مختلف پارچه، آن ها را آغشته به رنگ نمایید و سپس همچون مهر به دیوار بزنید. یا می توان پارچه ها را لوله کرد (شبیه وقتی که قصد آب گرفتن یک پارچه را دارید) و سپس این لوله‌ ها را شبیه به وردنه روی دیوار بکشید تا بافت‌ های جالبی ایجاد شود. شما می توانید از ترکیبات پودر مل، روغن الیف، آب و رنگ روغن برای ایجاد بافت استفاده نمایید. با این ترکیبات می‌ توانید یک خمیر مانند درست کنید و با آن بافت دلخواه خود را بر روی دیوار ایجاد نمایید.

پتینه روی دیوار


حتما ببینید : خلاقیت در طراحی شیر آب ساده و لوکس توسط Bjarke Ingels


3- پتینه روی دیوار با استفاده از رنگ برداری : 

در این شیوه شما نیاز به پارچه دارید. پس از رنگ کردن دیوار و خشک شدن آن، یک رنگ رقیق را دو مرتبه به دیوار بزنید و سپس از یک تکه پارچه برای برداشتن رنگ و ایجاد لکه روی دیوار استفاده نمایید.

4- پتینه روی دیوار با استفاده از شابلون و خمیر : 

ابتدا بایستی یک شابلون تهیه نمایید. این شابلون می‌ تواند آماده باشد یا می‌ توانید آن را روی یک مقوا یا فوم محکم طراحی کنید. سپس درون شابلون را روی دیوار با استفاده از خمیر بسکتروی پر نمایید. و منتظر بمانید خشک شود. پس از خشک شدن خمیر با استفاده از سمباده یا یک قلم موی زبر این خمیر را شکل دهید و نرم کنید. پس از آن که شکل خمیر روی دیوار به شکل دلخواه شما درآمد با استفاده از یک رنگ متفاوت مثل طلایی روی خمیر‌ ها را رنگ نمایید.

پتینه روی دیوار

اگر تصمیم گرفتید که روی دیوار پتینه کاری انجام دهید، حتما به رنگ های انتخابی توجه داشته باشید. همه چیز باید متحد و هماهنگ باشد. هم چنین در تمامی این شیوه ها سرعت عمل بسیار حائز اهمیت است. زیرا برای لکه گذاری تنها تا خشک شدن رنگ‌ ها یا خمیر‌ ها فرصت دارید. به همین علت بهتر است دیوار را به چند بخش مختلف تقسیم بندی کنید و هر یک از قسمت ها را جداگانه انجام دهید.


این مطالب را هم ببینید:

آموزش طراحی ساختمان در مایا

دانلود مطالعات ترمینال مسافربری